A debreceni Jobbik valójában a Fidesz ölebe Varga Zoltán szerint

Kőszeghy Csanád Ábel, a Jobbik frakcióvezetőjének Fideszes városvezetéshez fűződő gazdasági kapcsolatairól árulkodnak azok a dokumentumok, melyeket péntek este teregetett ki Facebook-falán Varga Zoltán, a Demokratikus Koalíció debreceni elnöke és önkormányzati képviselője. Véleménye szerint a magát ellenzékinek tartó radikális párt azért hallgat a város mutyi-gyanús ügyeiben, mert maga a frakcióvezető is haszonélvezője a város beruházásainak.

Varga korábban már számon kérte Kőszeghy-t a Nagyerdei Stadion építésekor szakított milliókért, de ő akkor tagadta, hogy bármelyik vállalkozásának is köze lett volna a beruházáshoz, sőt jogi lépésekkel fenyegetőzött válaszában.

A debreceni önkormányzat írásos tájékoztatása azonban meghazudtolta állítását: a Kőszeghy Építészet Bt. több millió forintot kapott a Stadion vonatkozásában, mi több, a frakcióvezető cégének neve más olyan ügyleteknél is felmerült, melyek közvetlenül a debreceni önkormányzathoz vagy a város üzemeltetésével foglalkozó holding tagvállalatához köthetőek.

Ebből Varga nem csak arra következtet bejegyzésében, hogy a Jobbik frakcióvezetője füllent, hanem egyenesen a Fidesz ölebének nevezi. Konkrétan így fogalmaz:

miközben a Jobbik debreceni frakcióvezetője a Fidesz asztaláról lehulló morzsákért pitizik, az általa vezetett helyi Jobbik a Fidesz rövid pórázán csaholja meg azt, akire a Fideszes „gazda ráuszítja”, majd hálás ölebként nyalja kenyéradója kezét, az eléje dobott újabb jutalomfalatka reményében!

A baloldali politikusnak nagyon a begyében vannak a debreceni jobbikosok. Legutóbb Kulcsár Gergely parlamenti képviselő holokausztemlékmű-gyalázása kapcsán tett tanúbizonyságot elszántságáról.

Itt elolvasható / tetszikelhető / kommentálható az egész bejegyzés:

Read previous post:
Világszínvonalú transzlációs kutatóközpont Debrecenben

Pákh Imrét már az országból is kitiltanák

Close