Kőszeghyék kaptak pénzt a várostól, de nem esznek a Fidesz tenyeréből

Kőszeghy Csanád Ábelt, a debreceni Jobbik elnökét a DK-s Varga Zoltán azzal vádolta meg, hogy ő és pártja a Fidesz ölebeként viselkedik. Varga ezen állítását arra alapozta, hogy a helyi Jobbik elnökének családjához köthető cég megbízásokat kapott az önkormányzattól.

Kőszeghy a hozzánk eljuttatott válaszlevelében Vargát alulképzettnek nevezi, valamint elmagyarázza, hogy bár ő és a családja kapott megbízásokat és ezáltal pénzt a várostól, de mindez még a képviselősége előtt történt. A Jobbik debreceni elnöke abba is belemegy, hogy csak bontási terveket készítettek városi megbízásra, amely nem az építészszakma csúcsa. Kőszeghy azzal védekezik, hogy a 2012-ben kapott önkormányzati pénzt csak egy ilyen bontási tervért kapták, és akkor is csak az összeg felét utalták át nekik.

Íme a jobbikos elnök teljes levele:

Ezúton is szeretném megköszönni Varga Zoltánnak, hogy utánajárást nem kímélve hivatalos dokumentumokkal bizonyította a saját állításainak az ellenkezőjét, és tisztázott engem és családomat a saját hazug vádjai alól.

Bár Varga úr láthatóan nem tudja mit jelent a „beruházás” szó, továbbá még csak értelmezni sem tudja az általa kikért adatokat, azokból világosan látható, hogy saját cégem (amely egyébként 2008 decembere óta az enyém) 2009 után egyetlen fillért sem kapott Debrecen önkormányzatától, sem annak cégeitől. Édesapám cége 2010-es képviselővé választásom óta összesen három darab megbízást kapott, mindhármat bontási tervek elkészítésére, ezeket is még 2011 elején. Talán még egy alulképzett DK-s képviselő is meg tudja állapítani kis utánajárással, hogy egy bontási terv elkészítése sem anyagilag, sem szakmailag nem az építészeti szakma csúcsa, továbbá hogy azért történtek a kifizetések 2012-ben, mert akkor készült el a jóval korábban megrendelt munka.

Varga már tavaly szenzációként tálalta, hogy édesapám cége megrendelést kapott a stadion-projekt keretén belül. Azt persze elfelejtette megemlíteni, hogy az említett szerződést még 2009-ben nyerte el a cég, nem a Nagyerdei Stadionra vonatkozott, és ahogy a most nyilvánosságra hozott adatokból is kiderül, a város a szerződéses összegnek csak a felét fizette ki valójában, azt is jóval később. Egy ehhez kapcsolódó ügyben egyébként Varga vélelmezhető titkos informátora ellen már közvádas büntetőeljárás van folyamatban.

A képviselő úr saját maga bizonyítja be, hogy milyen nevetséges állítás az, amikor „Fidesz asztaláról lehulló morzsák”-ról beszél, hiszen míg a családom cégei 2007-ben (ekkor még nem voltam képviselő!) még közel ötmillió forintnyi önkormányzati megrendelést kaptak, képviselővé választásom óta a már említett néhány bontási terven kívül egyetlen forintnyit sem. Sőt, édesapámat – akit Magyarország legelismertebb építészei között tartanak számon – a városi tervtanács tagjaként pontosan azóta nem hívták meg egyetlen tervtanácsi ülésre sem, hogy én a Nagyerdei Stadion tervezésének furcsaságait firtattam a városi közgyűlésben.

Azt hiszem ebből jól látható, hogy ha a városvezetés vagy a Fidesz valóban „le akar kenyerezni”, akkor nem csinálják túl jól, hiszen már négy éve nem kapunk városi megrendeléseket, ráadásul édesapámon állnak bosszút az én politikai tevékenységemért.

De ha már így megszólított, akkor ezennel felszólítom Varga urat, hogy a személyeskedő, a családomat besározó hazugságok helyett inkább tegye meg azt, amire a képviselői esküje kötelezi: mondjon le mandátumáról, hiszen egy televízió élő adásában ismerte be egy szándékos bűncselekmény elkövetését, amelynek büntetési tétele egy évtől öt évig terjedő szabadságvesztés.

Ha esetleg még marad ideje a lemondása előtt, akkor tisztázhatná a debreceni lakosok előtt azt is, hogy mi a véleménye Debrecen valódi problémáiról, többek közt a várost ellepő illegális bevándorlókról, és a menekülttábor bezárásáról, erről ugyanis eddig még soha nem mert nyilatkozni.

Read previous post:
Ma tartják a menekültek világnapját

DEBRECORDS: Feloszlott a 2 Joints!

Close