DEBRECORDS: Ma egy éve került fel a Rocksulis Babymetal-cover

A debreceni Rocksuli tavaly ezen a napon rendezte újonnan bevezetett tanévzáróját, melyen az intézmény tanárai és diákjai léptek fel, megmutatva az Ifiház közönségének, mi is zajlik hosszú hónapokon át a második emeleten. Egy különleges produkció is terítékre került: egy alkalmi formáció a japán metalzenekar, a Babymetal egyik dalát dolgozta fel. A videó azóta több mint 70 ezer megtekintésnél jár a YouTube-on!

A csapatban négy Rocksulis tanár, három diák és két külsős kapott szerepet. Az alkalmi együttes a Babymetal – Ijime, Damme, Zettai című dalt dolgozták fel, s bár pont a legvégén történt egy kis malőr – szerkesztőnk, a basszusgitáros szerepét betöltő Varga Máté konkrétan ráborította a dobosra a mikrofonállványt -, az összhatás egészen jóra sikeredett.

A japán Babymetal az elmúlt három évben gyakorlatilag felrobbantotta a globális metalszínteret. A három babaarcú kislány által előadott dalokban helyi zenészek segédkeznek, így egy olyan zenei egyveleg jött létre, mely ötvözi a J-popot a fémzenével. A zenekarnak hatalmas rajongótábora van, turnéztak már Európában is, nem csoda, hogy a videóra hamar rákapott az internet népe, a videó alatt angol, magyar és japán nyelvű hozzászólásokat is lehet olvasni.

A produkció fogadtatása vegyes: a kommentelők nagyobbik része tetszését fejezi ki, a japánok szinte mindegyike kiemeli a szinte tökéletes kiejtést. Azért vannak negatívumok is, például az énekhang kidolgozatlansága és a gitártémák (főleg a szólók) pontatlansága. Az egyik hozzászóló megjegyzi, hogy bár tényleg nem a legtökéletesebb, de ez az egyetlen “nyugati”, ráadásul teljes zenekaros feldolgozás, valamint látszik a srácokon, hogy örömmel csinálták, és igazából ez a lényeg. A magyarok részéről a teljes ledöbbenés olvasható, sokukban a videó végén tudatosult, hogy ez bizony egy magyar cover, ők teljes mértékben dicsérik a csapatot.

A videó jelenleg 76, 605 megtekintésnél jár.

A Rocksulis feldolgozás

Az eredeti dal

Nektek hogy tetszik?

Read previous post:
8+1 dolog, ami ahhoz kell, hogy te lehess a következő Miss Hajdú-Bihar!

A határzár hírére sem csökken a menekültáradat a Vajdaságban

Close