DEBRECORDS: Hallgasd meg egyben az Emma Undressed első albumát

A debreceni Emma Undressed egész múlt héten debütáló albumát, a Firstöt mutatta be, minden nap egy-egy dalt közzétéve a Facebookon. A 6+1 dalos LP most egyben meghallgatható nálunk!

Az album zeneileg rendkívül erősnek mondható, jól átgondolt dalszerkezetek, ötletes megoldások és kifinomult szólók jellemzik valamennyi tracket, ez egy hatalmas fel a zenekar tagjainak. Személy szerint leginkább Paramore és Papa Roach-hatást vélek felfedezni a számokban.

A leggyengébb pont – számomra pedig a legnagyobb csalódás – az ének részéről tapasztalható. Micskei Dalma egészen különleges hanggal rendelkezik, ám bánatomra kevésszer ereszti ki azt igazán. Egy korábbi coverben már megkapta negatív kritikaként, hogy ne erőltesse a mélyebb hangokat, mert nem áll jól neki. Ennek ellenére ezen az albumon is sok-sok mély részt hallhattam – bár egy-kettő indokoltnak tűnt a szerkezetek miatt -, ezek pedig tényleg nem lettek a legjobbak. Ezenkívül az artikulációval és a hangsúlyozással is nagyon sokszor hadilábon áll, mely sokszor a szövegek érthetőségére is rányomja a bélyeget.

Hogy ne csak károgjak: a zene nagyon patent, abba tényleg nem is tudok belekötni. Az énekhang további képzésével, valamint kicsit ütősebb és összetettebb szövegekkel (némelyik egészen bugyutára sikeredett, bocsi) az Emma Undressed a jövőben nagyon komoly lehetőségekhez juttathatja saját magát. Ennek első állomása a First album, melyhez jó hallgatást kívánok!

Read previous post:
Újabb szabadtéri előadás időpontja változik

Plusz 1 év az általános iskolában? Lehetséges!

Close