Debreceni fideszesek szerint zárttá kell tenni a magyarországi menekülttáborokat

Pósán László, Kósa Lajos és Tasó László a tegnapi menekült-balhéra reagálva közleményt juttattak el az MTI-hez. A fideszes politikusok szerint zárttá kell tenni a magyarországi befogadó állomásokat, függetlenül attól, hogy mit mond az Európai Unió.

Amitől korábban tartottunk, az illegális határátlépők számának drasztikus növekedése, ami az elmúlt hetekben bekövetkezett, valóban kiélezett helyzetet, erőszakos cselekményeket eredményezett.

A parlamenti képviselők szerint

Tűrhetetlen és elfogadhatatlan, hogy az olyan emberek, akik törvénysértő módon lépték át a magyar határt, de ugyanakkor igényt tartanak a magyar emberek támogatására és együttérzésére, azok a befogadó állomás környékén, a mai napon tanúsított erőszakos cselekedeteikkel méltatlanná váltak a jóindulatunkra.

A kormánypárti politikusok ugyanakkor megjegyzik: a baloldal javaslata, miszerint a táborok számát és kapacitását emelni kellene, semmi jóra nem fog vezetni. Érdekes, hogy egyes információk szerint épp az elviselhetetlen körülmények, és a túlzsúfoltság miatt lett feszült a helyzet tegnap a Sámsoni úton. A debreceni fideszeseknek egyébként ellentmond a Hajdú-Bihar megyei kormánymegbízott is, aki június 18-án azt nyilatkozta, hogy a táborban kapacitásbővítésre van szükség, mivel a 830 menekült elhelyezésére tervezett befogadóállomáson jelenleg rekordszámú, 1474 migráns tartózkodik.

Forrás: MTI

 

Read previous post:
Jó reggelt, Debrecen!

A nap, ami után már semmi sem lesz a régi Debrecenben – fotóriport a menekülttábori rendbontásról

Close