Befejeződnek a munkálatok a Nyugatinál

Július 5-én éjfélre befejeződnek a Nyugati pályaudvaron a felújítási és karbantartási munkálatok, így július 6-án, hétfőn a hajnali üzemkezdettől megindul a menetrend szerinti forgalom – közölte Lőcsei Virág, a MÁV Zrt. szóvivője csütörtökön az eddig elvégzett munkálatokról tartott sajtótájékoztatón a helyszínen.

A MÁV június 22-én halaszthatatlan munkálatok miatt 2 hétre zárta le a naponta 60-70 ezer utast fogadó pályaudvart. A felújítási és karbantartási munkálatok, így július 6-án hétfőn a hajnali üzemkezdettől megindul a menetrend szerinti forgalom. Veszprémi László beszámolt arról, hogy a Nyugati pályaudvar felújításán, karbantartásán 8 szakma mintegy 150-200 szakembere dolgozott az elmúlt tizenegy napban, és megközelítően ugyanennyien végezték a másfél éves előkészítést.

A munkálatok során elvégezték a utastájékoztató rendszerek karbantartását – ezáltal jobban láthatók lesznek a kiírások – az utasperonokra 2800 köbméter aszfaltot hordtak, megtisztították a nagycsarnok fal- és üvegfelületét, pótolták  kitört és hiányzó üvegeket, folyamatosan végzik a graffiti-mentesítést az aluljárókban és mintegy 23 kilométernyi felső-vezetéket vizsgáltak át.

Mindezek mellett a Nyugati pályaudvarra bevezető pályák egy részén a vágányok és kitérők, illetve több váltó felújítása és karbantartása. Felújították a pályaudvar biztosító berendezéseit, elvégezték ezek teljes vizsgálatát.

A munkákat a tervezett mintegy 290 millió forint költségkereten belül sikerült megvalósítani.

 

via MTI

Read previous post:
Vicckategória a köbön: idén sem lesz Hegyalja! UPDATE!

Tarthatatlan állapot: hónapok óta nem fizet a Klik

Close