TOP 5 debreceni turi

A turikat kétféle csoportra lehet osztani. Vannak a kimérős/kilós turik, ahol egy-egy darabot akár pár száz forintért is meg tudsz venni. Az ilyen üzletekben nem feltétlen minden darab kifogástalan minőségű, de itt is megtalálhatók a jól ismert világmárkák és itt is odafigyelnek a ruhák fertőtlenítésére, még mielőtt azok az üzletekbe kerülnének. A másik kategória a vállfás turi, ahol a ruhák darabárasok. Itt többnyire csak hibátlan állapotban lévő holmikat lehet venni, sőt néha még teljesen új ruhadarabokat is találhatunk. Most pedig néhány kedvenc debreceni turimat szeretném bemutatni nektek.

1. Háda

Ez a turi a Pláza első emeletén található és egy kicsit drágább, mint a többi, de ide tényleg csak a hibátlan állapotú darabok kerülnek. Ez az az üzlet, ahová érdemes betérnie egy kezdő turisnak. A ruhák szín szerint vannak csoportosítva és a rendre is mindig odafigyelnek. Ha van nálad táska vagy esetleg kabát, amit nem tudsz hova tenni vásárlás közben, azt beteheted az erre kijelölt kis szekrényekbe, amelyekhez kulcsot is kapsz.

2. Angol Turi

Debrecenben négy helyen is megtalálható ez a vállfás turi. (Csapó utca 5., Csapó utca 27., Petőfi tér 4., Piac utca 49-51.) Csak jó minőségű darabok vannak az üzletekben, legyenek azok ruhák, angol nyelvű könyvek, kiegészítők vagy lakástextilek. A kiszolgálás kifejezetten kedves és segítőkész. Az üzletek könnyen áttekinthetőek és rendszeres akciókkal várják a vásárlókat.

3. Pince turi

A Böszörményi úti turik közül nekem ez az egyik kedvencem. Ez a turi a nevéből adódóan egy pincében található, a Focitanya bal oldalán lévő kapunál. (Böszörményi út 2.) Itt is lehet cipőket, tányérokat, ékszereket és persze ruhákat is venni. Az üzletben minden nap más áron kaphatóak a ruhadarabok, melyek elrendezése könnyen átláthatóvá teszi a teret. Én eddig minden alkalommal találtam pár nekem tetsző darabot, viszont új áru érkezésekor érdemes felkészülni arra, hogy van, aki az életét is feláldozná egy-egy felsőért vagy akár tányérért.

 

4. Tesco melletti kilós turi

Ez a bolt elsőre kissé kaotikusnak tűnhet, de az árak nagyon alacsonyak, ami miatt megéri belevetni magadat a keresgélésbe. Itt nehezebb megtalálni a megfelelő darabot, de amikor pár száz forintért találsz egy egész outfitet, az igazán feldobhatja a napodat. Ha esetleg megéheznél turkálás közben, a kasszával szemben akár vehetsz magadnak pár finom falatot az automatából és felfrissülve folytathatod is a “vadászatot”.

5. Maxi turi

A Böszörményi úti turi-paradicsomban ez a másik kiemelkedő üzlet. Ide a hét első három napján érkeznek az új darabok és minden nappal csökkenek az árak. Ugyanez a turi a Szent Anna – Batthyány utca sarkon is megtalálható. Mindkét üzletben érdemes figyelmesen átnézni a ruhákat, mert itt is nagy csodákra lehet lelni, ha elég elszántak vagyunk.

Read previous post:
A legjobb horgászhelyek Debrecenben és környékén

Együtt: a menekültek által okozott konfliktusok nem valósak

Close