Ilyet még nem láttál: bambulóverseny Pekingben

Nagy az isten állatkertje, így már meg sem lepődünk, hogy miket képesek kitalálni egyesek. Pekingben például úgy gondolták, hogy a bambulás már akkora kihívásnak számít, hogy külön versenyt szerveztek arra, ki bírja tovább a semmittevést.

Nyolcvan ember indult idén a Peking egyik forgalmas vásárlóutcájában megrendezett versenyen. A Nemzetközi Bambulóversenyen a feladat annyi volt, hogy két órán át kellett maguk elé bambulniuk, úgy, hogy semmi nem vonhatta el a figyelmüket. Nem hallgathattak zenét, nem használhattak okostelefont, és kerülniük kellett a nagyobb mozdulatokat is. Ám nem csak a külső viselkedés számított, közben folyamatosan mérték a résztvevők szívritmusát, hogy lássák, ki az, akit a legkevésbé érdekel bármi.

A versenyt először tavaly rendezték meg Szöulban, és a tervek szerint ezentúl évente lesz egy forduló.

Az idei bajnok Xin Shiyu lett,

peking

egy helyi egyetemista, aki elmondta utána, hogy ő tényleg a lassú folyású életet kedveli. Voltak olyan versenyzők is, akik meditálási és merengési lehetőséget láttak meg a versenyben, ezért indultak.

A szervezők szerint a bambulás ma már luxus lett,

az életmódunk nem engedi meg nekünk, hogy ilyesmi beleférjen. Ezért nem is könnyű alkalmat keríteni egy kis bambulásra, erre is adott választ most ez a verseny.

Ez volt az előzetes promóvideó:

Forrás: 444.hu

Read previous post:
Szijjártó egy asztalhoz ültetné az EU-t a balkáni országokkal, hogy kezdjenek végre valamit a menekülthelyzettel

Egy debreceni buszmegállóban árulta a testét

Close