Indul a balatoni veretés – Vigyetek esőkabátot, fesztiválarcok!

Ma délután indul Zamárdiban az ország szimbólumává nőtt – az M1 híradósának kiejtése szerint – Balaton Szánd. Persze ez a szimbólum főleg a drogfogyasztó európai fiatalok szemében alakult ki, akik vagánykodhatnak az életszínvonalukhoz képest olcsó fesztiválon a Balaton partján, de nem panaszkodhatunk, aki a jelenlegi, legfelkapottabb DJ-k zenéire szeretné csapatni egy nem mindennapi helyszínen, annak tökéletes választás a BS.

Most eltekintek attól, hogy miként indult névány évvel ezelőtt az egész, hogyan jutottunk el az igényes előadóktól a kamu toplisták elején szereplő, pulton ugráló, tortát dobáló idiótákig. Az biztos, hogy a szervezőknek ez teljesen megéri, nekik így tökéletes. Szinte az összes nagyobb név szerepel az idei line-upon is, akikre a 16 éves tinik életük első felszívott csíkja után csápolhatnak a – három éve ugyanolyan külsővel rendelkező – nagyszínpad előtt. Aki többre vágyna, annak pedig ott a VIP szekció a magukat gengsztereknek képzelő szolis, kigyúrt (akik ha akarnak, idén a helyszínen is tudnak majd edzeni) srácokkal és kurváikkal, na meg a magyar celebvilág javával.

4024 grafika
4024 grafika

Meteorológus Mihály

A cikk borítóképe nem véletlen, lehet, hogy idén ismét a gumicsizma lesz a divat a Balaton Soundon, és nem azért, mert a szerencsétlen lányok 35°C-ban meg akarják mutatni a kamu Hunter lépőiket, hanem, mert úgy néz ki, hogy az érkező hidegfront durva viharokat hoz Magyarországra. Az előrejelzések alapján ez azt jelenti, hogy ma olyan 16-17 óráig lesz strandidő a magyar tengernél, aztán jön a zivatar és a szélvihar. Budapestre kb. este 18 óra körül érkezik a lehűlés, hozzánk pedig majd késő este ér el, ha addig ki nem fullad.

A szervezők tanultak a tavalyi viharból

Egyébként a szervezők a kiadott közlemény szerint a tavalyi esőzések után teljes mértékben helyreállították, újrafüvesítették és parkosították a fesztiválnak otthont adó Zamárdi szabadstrandot. Úgy alakították ki a területet, hogy az esetleges csapadék könnyebben szivároghasson el és ne állhasson meg a víz, valamint közlekedő utakat alakítottak ki, hogy az építés és bontás során arra járó nehézgépek ne tehessenek kárt a talajban.

Azt ígérték, hogy nagyobb lesz a füves terület, ezáltal csökken a porszennyezés lehetősége is, ha esetleg nagyobb lenne a szél. Ha ezeket tényleg megvalósították, akkor talán nem lesz olyan necces a helyzet, mint tavaly, persze a sárban fetrengésnek is megvan a maga hangulata.

Read previous post:
Újabb több százmilliós plakátkampány közeleg

Közel egymilliárdért vágatta le lábát a vonattal egy nyírcsászári férfi

Close