Még zöldebb a Pallagi út erdeje

A hajdú-bihari nyomozók elfogtak két férfit, akik egy Debrecen melletti erdőben indiai kendert termesztettek.

A Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság Felderítő Osztályának munkatársai 2015. július 7-én 19 óra 35 perckor megjelentek a Debrecen, Pallagi út melletti erdőben, mivel olyan információ merült fel, hogy ott kábítószert termesztenek. A nyomozók az erdőben 25 tő – eltérő fejlettségű – kábítószergyanús növényt találtak és foglaltak le, valamint a helyszínen igazoltattak két 31 éves férfit, akik a növényeket éppen gondozták. Az elsődleges szakértői vélemény alapján a helyi lakosok indiai kendert termesztettek, amely kábítószernek minősül.

A férfiak ruházatait a nyomozók átvizsgálták, amelyekben zöld növényi származékot találtak. P. Zsoltot és J. Józsefet a járőrök elfogták és előállították a Debreceni Rendőrkapitányságra, ahol a velük szemben alkalmazott kábítószer gyorsteszt pozitív eredményt mutatott. Az erdő melletti parkolóban a rendőrök átvizsgáltak még egy Volkswagen típusú személygépkocsit, amelynek csomagtartójában a gyanúsítottak a növények termesztéséhez és gondozásához szükséges eszközeit megtalálták és lefoglalták.

A nyomozók gyanúsítottként kihallgatták P. Zsoltot és J. Józsefet, akiket bűnügyi őrizetbe vettek. A Debreceni Rendőrkapitányság a terheltekkel szemben kábítószer birtoklása bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytatja a nyomozást.

 

via police.hu

Read previous post:
33,8-21,2=? Igen, ennyit hűlt az idő Sopronban!

És ti hogy készültök az esti viharra?

Close