Az idei debreceni virágkarnevál Tiszafüreden startol

Rendhagyó módon Tiszafüreden kezdődik az idei debreceni virágkarnevál: két feldíszített virágkocsit ugyanis már a pénteken kezdődő Tisza-parti halas napokon is láthat a közönség – jelentették be a két város vezetői csütörtökön sajtótájékoztatón.

Komolay Szabolcs (Fidesz-KDNP), a cívisváros kulturális alpolgármestere a Tisza-tavon, egy hajón tartott tájékoztatón elmondta: aDebrecen és Tiszafüred között júniusban megkötött együttműködési megállapodás első eredményeként vonul fel a Szent Koronát ábrázoló virágkocsi pénteken a Tiszafüredi Halas Napokon. A két város kapcsolata a jövőben a kultúrára, a turisztikára és a gazdaságra is kiterjed – jegyezte meg.

Ujvári Imre (Fidesz-KDNP), Tiszafüred polgármestere hozzátette: az általuk készíttetett virágkocsi – amely augusztus 20-án ott lesz adebreceni virágkarneválon is – a tiszafüredi hagyományos halászatot jeleníti meg. A Tiszafüredi Halas Napok a város és a Tisza-tó legjelentősebb fesztiválja, a háromnapos találkozóra mintegy 30 ezer embert várnak – tette hozzá. Ujvári Imre beszámolt arról is, hogy a Tisza-tó partján kerékpárcentrumot alakítanak ki, és hamarosan megkezdődik a Tiszafüredet Hortobággyal összekötő kerékpárút építése.

Komolay Szabolcs ezzel összefüggésben megjegyezte: Debrecen fejlesztési programjában szerepel a város és a Hortobágy közötti kerékpárút megépítése, amivel közvetlen kérékpárút-összeköttetés lesz majd Debrecen és a Tisza-tó között.

Bódor Edit, a debreceni Főnix Rendezvényszervező Kft. ügyvezetője elmondta: a virágkarnevál nyitókocsiját, a Szent Koronát az elmúlt években Balatonfüreden, Pécsett, Kecskeméten, Gyulán, Cegléden és Egerben is bemutatták egy-egy helyi fesztiválon.

Vargáné Balogh Irén (Fidesz-KDNP), Tiszafüred alpolgármestere a Tisza-tavi tájékoztatón kiemelte: a 127 négyzetkilométeres tó Magyarország egyik legkedveltebb hagyományos horgászhelye, ahol vadregényes víziutak várják a hazai és a külföldi horgászokat.

A pénteken kezdődő halas napokon a gasztronómiai programok és a két virágkocsi mellett művészeti csoportok bemutatóival és koncertekkel várják az érdeklődőket. A két kocsit Pikó Sándor képzőművész és Szabó Erzsébet virágdesigner tervei alapján készítették el többnyire a Tisza-tó környékéről származó növények, egyebek mellett nád, sás és száraz virágok felhasználásával.

Via MTI

Read previous post:
Elköltözhet a debreceni menekülttábor

Egyetlen dolog miatt ment tönkre a Hello Pasta

Close