Pumped Gabo, a magyar internet legújabb sztárja

Pumped Gabo nem más, mint az Index által tegnap levideózott srác, aki a Balaton Soundon verette még a vihar előtt a szabadtéri edzőterem melletti tánctéren. Nem tudom, hogy a veretés megfelelő kifejezés-e a produkciójára, mert inkább szétfeszült és csak lépegetett jobbra-balra a – tudatmódosító szereket valószínűleg teljesen megvető – fiatalember, de megérte!

Egy nap sem kellett hozzá és mém lett belőle, mindenki olyan szolis és gyúrós fiú akar lenni, mint amilyen ő, hogy csak lazán nyújtogathassuk a világra a nyelvünket, mielőtt elbassza a vihar a bulit mielőtt összeszedünk egy hasonló adottságokkal rendelkező fesztiválbigét. A tánc maga talán egy párosodási rituálénak is nevezhető, mondjuk nem tudom, hogy vajon észlelte volna-e Gabo ilyen állapotban azt, ha esetleg valaki odalép mellé, és még kommunikálni is szeretne vele. De nem ez a lényeg!

Lássuk az eredeti, kevesebb mint 24 óra alatt klasszikussá vált videót:

Még szép, hogy azóta készült belőle olyan verzió, ami alatt Kis Grofó szól, akinek mindenki utálja elvileg a zenéjét, de ha valahol megszólal, nagyjából az összes ember az asztalokon táncol és ordítja a szöveget:

A legújabb magyar internetes sztár – akinek a másik neve az utóbbi videóból adódóan #Soundbáró – természetesen Instagram-oldallal is rendelkezik, ahogy ez egy ilyen kaliberű mai fiataltól elvárható. Pumped Gabo csatornáján az Indexes videóhoz méltó, pózolós, feszítős, rajolós fotókat oszt meg a több mint 4500 főt számláló követőseregével.

A photo posted by @pumped_gabo on

Az egyértelmű, hogy példaképe az orosz születésű ausztrál “testépítő”, Aziz Sergeyevich Shavershian, ismertebbb nevén Zyzz, aki nagyon fiatalon, 22 évesen hunyt el 2011-ben, amikor szaunázás közben megállt a szíve. Sokan azt állítják, hogy a különböző szerek is hozzájárultak a hirtelen halálához, ezt a vonalat kicsit talán az is erősítheti, hogy idősebb testvérét, Saidot korábban anabolikus szteroidok jogtalan birtoklásáért tartóztatták le. Gabo képein viszont láthatjuk a Zyzz által divatba hozott aesthetic életvitelt és stílust, ráadásul a profiljának leírása is az az angol mondat, amit az ausztrál srác gyakran használt: The legacy lives on us, azaz az örökség tovább él velünk (igaz, ő eredetileg us nélkül írta).

A cikk írása közben muszáj volt megnéznem újra a videót, amit egyébként tegnap óta megszámlálhatatlanul sokszor indítottam el, és bátran kijelentem, hogy szinte lehetetlen megunni. Most ezzel az idézetrészlettel búcsúzom, és kívánok további nagyon jó szórakozást Gabonak Zamárdiban:

Mert a nézését, meg a járását, a csípőjének a ringását…

Via Index, Cink

Read previous post:
kép: átlátszó.hu
Újabb befogadóállomás létesülhet Magyarországon

kép: MTI
Így gyűrte meg Magyarországot a vihar

Close