Meghalt a Nintendo elnöke

Saturo Iwata már régóta súlyos betegséggel küzdött, évekkel ezelőtt az epevezetékén találtak egy kinövést, amelyet meg is műtöttek. Tavaly kihagyta az E3 játékkonferenciát, de nem sokkal utána visszatért dolgozni. A Nintendo tegnap közleményben tudatta, hogy elhunyt a vállalat első embere. Iwata 55 éves volt.

Fura, sőt keserű érzések kavarognak most bennem. Soha nem számítottam nagy gémernek, de még azt sem lehet elmondani, hogy nagyon követtem volna a konzolok világát. Amiért azonban mégis kicsit megrázott Satoru halála, azaz, hogy az első játékgépünk, amit szó szerint körbeültünk a családdal az egy Nintendo volt. Nem vagyok túl szentimentális alkat, de a mai napig emlékszem, hogy egy ilyen nintendózás közben ismertem a geci szót, ami talán a gyermekkorom egyik legmeghatározóbb élménye volt. Emlékszem, Apa annyira felhúzta magát játék közben, hogy kicsúszott a száján a “Nem tudom megölni ezeket a kis geciket!” mondat. Mi öcsémmel nagyot nevettünk, hogy Apa így felpörgött a játékon, Anya meg mérgelődött, hogy hogy lehet így beszélni a gyerekek előtt.

Akárhogy is, a Nintendo egy életszakasz volt nekünk, ráadásul minden azóta elsütött gecizésem arra a pillanatra vezethető vissza, amikor Fater nem tudta kinyírni ezeket:

Read previous post:
Különleges programkombó a Campuson – Foci és koncertek

Eltűnt egy 66 éves hosszúpályi férfi

Close