Megvertek egy olasz melegjogi aktivistát Budapesten

Hétfőre virradóra megvertek egy olasz melegjogi aktivistát Budapesten, akinek ennek következtében eltörött az orra. A férfinak nem ez volt az első esete az intoleránsakkal, már korábban is kapott halálos fenyegetéseket.

“Segítség, valaki megütötte az orromat, eltört az arcom”

Ezt a bejegyzést tette közzé ma hajnalban Facebook oldalán Andrea Guiliani Budapesten élő olasz melegaktivista a Gay.it szerint. A támadás a Balázs Béla utca környékén történt fél háromkor: egy ismeretlen férfi odalépett hozzá, és akkorát ütött az orrára, hogy az el is törött.

Andrea azt írja, hogy most már biztonságos helyen van, és hogy a térfigyelő kamerák valószínűleg nem rögzítették a támadást.

Tavaly papnak öltözött a Pride-on (Fotó: Ajpek Orsi)
Tavaly papnak öltözött a Pride-on (Fotó: Ajpek Orsi)

Korábban is érte már hátrányos megkülönböztetés,

kapott rengetek halálos fenyegetést, személyes adatait kirakták az egyik szélsőjobboldali honlapra, és még a jobbikos Zagyva György Gyula is felkereste a munkahelyén, miután papi reverendában jelent meg a 2014-es Meleg Büszkeség Menetén.

A rendőrség a fenyegetés ügyében nem nyomozott, azonban abban az ügyben már eljárt a bíróság, amikor a Nemzeti Érzelmű Motorosok beperelték őt egy nyilatkozata miatt.

Via 444.hu

Read previous post:
Kigyulladt egy ház Mikepércsen

Meghökkentő dolgok derültek ki a Debreceni Egyetemről

Close