Öngyilkos lett egy idős bácsi, mert összetűzésbe keveredett egy rendőrrel

Öngyilkosságba torkollott egy ártatlan figyelmeztetésnek induló szóváltás Egerben – számolt be a történetről az atv.hu.

A 73 éves férfi június 6-án lement panelházuk elé, ahová előző nap virágokat ültetett. A ház körül játszó gyerekek gyakran kitaposták a növényeket, de ha szólt nekik, feleselni kezdtek vele és vén bolondnak nevezték. Emiatt ezúttal szóváltásba is keveredett az egyik gyerek apjával, ami enyhe alkoholos befolyásoltságának köszönhetően egyre inkább elfajult. A vita közben mankóját többször felé lendítette és obszcén szavakat kiabált.

A szóváltás közben a helyszínre ért egy szabadnapos rendőr, aki közbeavatkozott, de az idős ember nem vette figyelembe, hogy az illető egyenruhás. Felé is hadonászott a botjával, és elővett egy gázspray-t is, ezért a rendőr kényszerintézkedéseket alkalmazott vele szemben.

Időközben a helyszínre érkezett az idős férfi felesége is, ekkor ő már a földön feküdt, kicsavart kézzel, miközben könyörgött a rendőrnek, hogy vessenek véget a bántalmazásnak.

A kórházi zárójelentésben megállapították, hogy az idős férfi koponya-, mellkas-, könyök- és alkarzúzódást szenvedett, valamint azt, hogy testi erővel elkövetett testi sértés történt. A kórházból csak nyomkövetővel a lábán engedték haza.

A történtek miatt a 73 éves férfi ellen felfegyverkezve elkövetett hivatalos személy elleni erőszak bűntette miatt indult eljárás, mely 2-től 8 évig terjedő börtönbüntetéssel büntetendő. Az apuka, akivel az öregúr eredetileg összeszólalkozott könnyű testi sértés miatt magánindítványt terjesztett elő. Az érintett egyenruhás – aki szintén könnyebben sérült – nem tett feljelentést.

A bácsi hiába emelt panaszt a gyanúsítás ellen, azt elutasították. A történtek annyira megviselték lelkileg és fizikailag, hogy az eset után már alig kommunikált családjával, folyamatosan az ügy kapcsán keletkezett iratokat tanulmányozta és jegyzetelt.

Végül június 25-én az esti órákban megölte magát. Búcsúlevelet nem hagyott, felesége egy az ügyészségnek címzett levelet talált csak, amiben férje leírta, miért vet véget az életének.

A Központi Nyomozó Főügyészség közlése szerint az elhunyt feljelentése nyomán a Központi Nyomozó Főügyészség Budapesti Regionális Főosztálya július 13-án nyomozást rendelt el hivatalos eljárásban elkövetett bántalmazás bűntettének gyanúja miatt. Az eljárás egyelőre ismeretlen tettes ellen folyik.

A teljes riport megtekinthető az atv.hu-n.

 

via hír24.hu

Read previous post:
Az utóbbi hat év legrosszabb matematikaérettségi eredményei születtek idén

Veszélyes helyeken is megpróbálnak magyar területre jutni a határsértők

Close