Új programokkal várja az érdeklődőket a Debreceni Virágkarnevál

Kiszáll a Valcer, de sok újdonság várható: szépségverseny és cigány musical is lesz. Összesen tizennégy virágkocsi és kétezer fellépő fogja szórakoztatni a közönséget a 46. Debreceni Virágkarneválon.

A programok nagy része ingyenesen tekinthető meg a rendezvény fő helyén a Nagyerdőn, de különböző előadásokat tekinthetnek meg az érdeklődők a Kölcsey Központban, a Kossuth téren, a Nagytemplomban, valamint a szabadtéri színpadon is. Idén 14 virágkocsi vonul fel, számos művészeti csoporttal, mintegy kétezer fő részvételével.Az augusztus 15. és 23. között zajló karneváli hét újszerűségéről csütörtökön tartottak sajtótájékoztatót.

Papp László polgármester elmondta, néhány nappal ezelőtt, a tiszafüredi Halasnapokon a két város virágkocsijának felvonulásával gyakorlatilag kezdetét vette a karnevál. A város legjelentősebb nagyrendezvényeként említette, és hozzátette, komplex, színes, gazdag programsorozatot tud a debreceniek elé tárni.

A polgármester arról is beszámolt, hogy a karneváli hét missziója a helyi értékek hiteles bemutatása. Újdonság továbbá, hogy augusztus 18-án este a Nagyerdei Szabadtéri Színpadon rendezik meg a Miss Hajdú-Bihar – Miss Supranational Hungary 2015 döntőjét, ahol kiválasztják Hajdú-Bihar legszebb lányát. Ő képviseli majd a megyét Lengyelországban.

Augusztus 19-én ingyenes családi nap kerül megrendezésre az Emberi Erőforrások Minisztériumának együttműködésével. A Színezd át! címmel a Békás-tó területén tartandó esemény zárásaként a Somnakaj című gipsy musical mutatja be a roma kultúrát. Az eseményen ott lesz Oláh Gergő, Szakcsi-Lakatos Béla és Papadimitriu Athina.

Az esemény csúcspontja az augusztus 20-i Karneváléj gálaműsora, melyen fellép többek között Dr. Alban, Boggie és Berecz András a Nagyerdei Stadionban. A tűzijátékot idén is az Egyetem téren tartják.

A Valcer Táncstúdió 1992 óta vesz részt a virágfesztiválon. Azonban idén 25 éves a táncstúdió, így Bíró Csaba, a táncstúdió vezetője bejelentette:

A 25 éves évforduló és az eddig elért eredmények alapján szeretnénk bejelenteni, hogy ettől az évtől már nem versenyben indulunk, csak résztvevőként szeretnénk emelni a verseny színvonalát.

Via MTI

Read previous post:
Gálvölgyi csúcsra vitte a magyar verselést!

Jó napot, Debrecen! – Mától jön az igazi veretés a Campuson!

Close