Naponta 1000-1100 menekültet szállít a MÁV

Egy átlagos napon 1000-1100  illegális bevándorlót szállít a magyarországi menekülttáborok felé a MÁV-Start – tájékoztatta a vasúttársaság szerdán az MTI-t. 

Kiskunhalasról 200-250, Szegedről 700-800, míg Pécsről átlagosan 50-70 ember szállításáról gondoskodik a vasúttársaság úgy, hogy a menekülteket a legrövidebb időn belüli, pót- és helyjegymentes, kulturált körülmények között utaztassák. Ennek érdekében napi kapcsolatot tartanak a Bevándorlási és Állampolgársági Hivatallal, az Országos Rendőr-főkapitánysággal (ORFK) és a területileg illetékes rendőrségekkel is.

A MÁV minden reggel tájékoztatást kap a hatóságoktól az utazási okmánnyal ellátott migránsok várható számáról és a kijelölt befogadóállomásokról, így fel tud készülni a menekültek utazása során használt szerelvények fertőtlenítésére és szükség esetén külön kocsik beállítására is. A társaság a tisztításnál figyelmet fordít az előírásokban egyébként is szereplő fertőtlenítési feladatokra: a vécéfülke, az előterek, a kapaszkodók és az ajtókilincsek alapos tisztítását is elvégzik. Fertőtlenítik a járművek belső felületét, fertőtlenítőszeres oldattal permetezik be az oldalfalakat, a kisasztalokat, a műbőr felületeket, a kapaszkodókat és kapaszkodásra alkalmas felületeket, a vécéfülke teljes felületét, az utastér padlóját, a külső kapaszkodókat, a kilincseket és a nyomógombokat.

Kedd éjszaka fertőzés gyanúja miatt ötven menedékkérőt szállított le és kísért kórházba a rendőrség a Nyugati pályaudvarokon indulásra várakozó szerelvényről. A vasúttársaság azonnal intézkedett a vonat fertőtlenítéséről.

 

Forrás: MTI

 

Read previous post:
Kulturális programok és Traktorhúzó Európa-kupa a Hajdúhéten

Mától elérhető a Windows 10

Close