Vádat emeltek a debreceni menekülttábor négy lakója ellen

Rablás miatt vádat emeltek a debreceni menekülttábor négy lakója ellen, a tettesek kenyérvágó késsel fenyegették meg egyik társukat, és erőszakkal elvettek tőle 1300 eurót – tájékoztatta a hajdú-bihari főügyész hétfőn az MTI-t.

Pocsai Edit ismertette:

Az egy fiatalkorú és három felnőtt korú menekült erőszakkal tuszkolták be társukat az egyik szobába, ahol a papírvágó késsel megfenyegetve levetkőztették, megütötték és elvették tőle a pénzét.

A pénz egy részét sikerült lefoglalni

A rablással megszerzett 1300 euróból 800 eurót sikerült a nyomozás során az egyik vádlottól lefoglalni, így a bűncselekménnyel okozott kár részben megtérült – tette hozzá a főügyész, aki közölte azt is, hogy mind a négy vádlott előzetes letartóztatásban várja a Debreceni Járásbíróságon folytatódó eljárást.

5 évtől 10 évig terjedő szabadságvesztésre számíthatnak

A Debreceni Járási Ügyészség a vádiratában a felnőtt korú vádlottaknak fegyházbüntetést, a fiatalkorú társuknak pedig javítóintézeti nevelést indítványozott a felfegyverkezve, csoportosan elkövetett rablás bűntettének minősülő cselekmény miatt, ami 5 évtől 10 évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő – ismertette a hajdú-bihari főügyész.

via MTI

Read previous post:
Keresztapaként mozgatta a szálakat a nyíregyházi ügyvéd

Már a tormaföldekről is tűzoltó tömlőket lopnak

Close