„Zavarhatta, hogy külföldiek vagyunk és angolul beszélünk”

Megkerestük a péntek este megütött olasz lányt. Beszámolója alapján úgy tűnik, valóban idegenellenesség állhatott a támadó indítéka mögött. Kérte, hogy a nevét ne említsük meg a cikkben.

Így emlékszik vissza a történtekre:

„Épp ültünk egy debreceni szórakozóhelyen, iszogattunk a külföldi barátaimmal és angolul beszélgettünk, amikor odajött egy fickó és elkezdett magyarul beszélni hozzánk. Nem sokat értettem belőle, de néhány sértő szót ki tudtam venni a mondandójából. Aztán angolul hangosan azt mondta: „You have to go away! (Menjetek innen!) Get out! (Takarodjatok!)” Úgy döntöttünk, hogy inkább nem foglalkozunk vele, és folytattuk a beszélgetést. Eközben ő mögém sétált, és egyszer csak tarkón vágott. Rögtön felálltunk, teljesen lesokkolt a dolog. Ezután egy társaság odajött, elvitték, és elnézést kértek a viselkedése miatt. Teljesen normálisan nézett ki. Zavarhatta, hogy külföldiek vagyunk és angolul beszélgetünk. Más magyarázatot nem tudok elképzelni.”

Mivel komolyabb sérülés nem történt, nem jelentették be az esetet a rendőrségre, és nem is szándékoznak. Ugyanakkor elszomorítja, hogy ilyesmi megeshetett. Korábban sosem tapasztalt hasonlót.

Egyébként nagyon szereti a várost. Egy helyi egyesületnél újságíró gyakornok, cikkeiben gyakran ír Debrecenről.

Read previous post:
Fokozott kerékpár-ellenőrzésre készülhetünk a jövőben

Ezekre az ösztöndíjakra pályázhatnak az önköltséges hallgatók!

Close