Ferenc pápa szerint a migránsok elutasítása háborúhoz vezet

Ferenc pápa Vatikánban fogadta az Ifjúsági Eucharisztikus Mozgalom (MEG) tagjait – eközben a tengeren menekülő migránsok befogadásáról és a közel-keleti térség konfliktusairól is beszélt.

Az egyházfő a világ válságövezeteiről beszélve megemlékezett a tengeren menekülő emberekről: közülük a Mianmarból menekülő rohingja kisebbségi tagjait említette meg, akiket májusban az emberkereskedők magukra hagytak Indonézia partjainál a nyílt tengeren és eddig egyetlen ázsiai ország sem kívánta őket befogadni.

Ferenc pápa úgy fogalmazott, hogy ezeknek a menekülteknek a visszautasítása háborúval ér fel, “ez erőszak, ezt gyilkosságnak nevezik”.

A pápa szerint a “mai háborús világban a fiatalok képviselik a reményt”. Megismételte már többször hangoztatott meggyőződését is, miszerint a világban – különböző színtereken ugyan – de egy “harmadik világháború” zajlik. A katolikus egyházfő hangsúlyozta, hogy a konfliktusokat csakis párbeszédekkel lehet megoldani. A Közel-Keletet említette, ahol Ferenc pápa szerint tiszteletben kell tartani többek között a keresztények vallásszabadságát is.

 

via MTI

 

Read previous post:
És azt láttad már, amikor Guardiola szét van ütve egy sajtótájékoztatón

Neptun-rendszert vezetnének be a közoktatásban is

Close