A Debreceni Egyetem a második a hazai felsőoktatási intézmények között

Mindez a University Ranking by Academic Performance legfrissebb rangsorából derül ki, aminek első kétezer helyezettje közé összesen tizenegy magyar egyetem jutott be. A tudományos publikációk alapján összeállított lista élén a Harvard áll. A Debreceni Egyetem idén megverte a Semmelweis-et, és kevéssel az ELTE mögött végzett.

A legjobb 800 közé öt magyar egyetem került, a kétezres listán pedig tizenegy szerepel. A magyar intézmények közül a legjobb eredményt az Eötvös Loránd Tudományegyetem érte el: 513. lett. A Debreceni Egyetem idén megelőzte a Semmelweis Egyetemet, előbbi 522., utóbbi 591. helyen végzett. A Szegedi Tudományegyetem a 648., a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem pedig a 782. helyig jutott.

A kétezres listán szerepel még a Pécsi Tudományegyetem (877.), a Pannon Egyetem (1322.), a Szent István Egyetem (1496.), a Közép-európai Egyetem (CEU) az 1630., a Budapesti Corvinus Egyetem az 1727., a Miskolci Egyetem pedig az 1982. helyen végzett.

A rangsort a 2013-ban publikált, a Web of Science indexen szereplő tudományos cikkek száma, a 2011 és 2013 közötti cikkekre való hivatkozások száma, a tudományos tevékenység (konferencia-előadások, beszélgetések stb.), illetve a külföldi egyetemekkel együttműködésben született tudományos publikációk száma alapján állítják össze.

Az összesített rangsorban a listavezető a Harvard, második a Torontói Egyetem, harmadik az Oxford, negyedik a Johns Hopkins University, ötödik a Cambridge lett.

Via eduline.hu

Read previous post:
Négy kamion ütközött péntek este az ártándi határátkelő közelében

Jó reggelt, Debrecen! – Energia a szombati munkanaphoz

Close