Fokozott ellenőrzésre kell számítani az utakon Hajdú-Bihar megyében

A megye közútjain a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendőr-főkapitányság munkatársaival közös, ellenőrzéssel egybekötött fokozott rendőri jelenlétre kell számítani augusztus 12-én.

Az elmúlt hónapok tapasztalatai szerint Hajdú-Bihar megye közútjain megnövekedett azon személyi sérüléssel járó közúti közlekedési balesetek száma, amelyek a közlekedési szabályok be nem tartására vezethetők vissza. A balesetek leginkább az elsőbbségi jog meg nem adásából, a kanyarodási és előzési szabályok, a követési távolság szabályainak be nem tartásából és a sebesség túllépéséből, valamint a helytelen megválasztásából erednek.

A Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság és a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendőr-főkapitányság munkatársai a közös ellenőrzéssel próbálják felhívni a figyelmet a közlekedési szabályok betartásának fontosságára és arra, hogy így előzhetőek meg a balesetek.

A rendőrök a 4-es számú főút Újfehértó és a Keleti főcsatorna között szakaszán, a 33-as, a 35-ös, a 42-es, a 47-es, a 48-as és a 471-es számú főutakon fognak ellenőrizni, főleg azokon az útszakaszokon, ahol az utóbbi időben több közlekedési baleset is történt.

Fokozott figyelmet fordít a rendőrség az ittas állapotban közlekedő vagy agresszív, szabályszegő, gyorshajtó sofőrök forgalomból való kiszűrésére, valamint a passzív biztonsági eszközök használatának ellenőrzésére, továbbá a sebesség ellenőrzésre.

A kerékpárosokat is ellenőrzik: Hajdú-Bihar megyében a személygépjárművek sofőrjei után ők okozzák a legtöbb közlekedési balesetet. Az ellenőrzés kiterjed a motorkerékpárosokra és a segédmotoros-kerékpárokkal közlekedőkre is.

A rendőrök kiemelt figyelmet fordítanak a gyermekbiztonsági szerek, a bukósisak használatának szabályaira, illetve a mobiltelefont szabálytalanul használók kiszűrésére. Az ittasan okozott balesetek megelőzése érdekében a rendőri intézkedések alkalmával a járművezetők ittasság ellenőrzésre is számíthatnak.

Megyénk határán túl a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei és a Békés Megyei Rendőr-főkapitányság munkatársai folytatják a közlekedők ellenőrzését.

Forrás: police.hu

Read previous post:
Buszmegállóban verekedett egy 19 éves férfi Debrecenben

Jó napot, Debrecen! Csapassuk a kánikulában!

Close