Már a menekültek segítőit is fenyegetik Debrecenben

Debrecenben és a fővárosban is aktív segítségre számíthatnak a menekült férfiak, nők és gyermekek az önkéntesektől. Vannak olyanok azonban, akiknek már nemcsak a menekültekkel, de a nekik segítséget nyújtókkal is problémájuk akad. Megfigyelik, fotózzák, videózzák, fenyegetik őket, és már arra is volt példa, hogy konyhakést dobtak közéjük.

Mindenkin segítenek

Az RTL Klub híradásában szereplő civil szervezet aktivistái azt mondták, hogy nem rettennek el a fenyegetésektől, addig folytatják segítő munkájukat, míg arra szükség van. Ételt-italt osztanak, ellátják az orvosi segítségre szorulókat és a gyermekeknek játékot, szórakozást biztosítanak.

Nagy megpróbáltatás ez a gyermekeknek is

A debreceni Nagyállomáson például krétákat szoktak adni a kisebbeknek, hogy kedvükre rajzolgathassanak, emellett pedig buborékfújással is kedvükre vannak. Egy kislány elmesélte útjuk történetét, például, hogy a tengeren közlekedve is többen a vízbe estek a hajóról/csónakról. Elmondása szerint itt Magyarországon végre megnyugodhatott és biztonságban érzi magát, a rajtuk segítőknek pedig örökké hálás lesz.

Fenyegetik és provokálják a segítőket

A debreceni segítő csapat vezetője, Vékony Szilvia elmondta, hogy többen hazaárulónak tartják őket, megfigyelik az érkező migránsokat és a civil segítőket, képeket és videókat készítenek róluk, több, főként ittas állapotban lévő lakos pedig provokálja is őket.

Nem rettennek el semmitől

A Keleti pályaudvaron történt az az eset, mikor a semmiből valaki konyhakést dobott a segítők közé. Az egyik önkéntes elmondta az RTL Klub munkatársainak, hogy az ő fejére már pénzt is tűztek ki, mégsem retten el, és ő is addig segít, amíg látja, hogy szükség van erre!

Korábban már mi is beszámoltunk a debreceni Migration Aid tevékenységéről, később pedig egy fotóriportot is közöltünk róluk. Legutóbbi cikkünkben arról írtunk, hogy Hollandia magyarországi nagykövetsége is támogatja a debreceni önkéntes csoport munkáját.

Via RTL.hu

Read previous post:
Megérkezett Debrecenbe az eső és a felfrissülés!

Csongrád megyében elkészült a drótakadály, mégis kétezren átjutottak rajta

Close