Svájci győzelem a debreceni Hőlégballon Európa-bajnokságon

A svájci Stefan Zeberli nyerte a hétfőn véget ért 19. FAI hőlégballon Európa-bajnokságot Debrecenben. A svájci hőlégballonos harmadik Eb-címét szerezte meg.

A második a német Sven Göhler, míg a bronzérmes a szlovén Vito Rome lett. A legjobb magyar, Garab Szabolcs 51. helyen zárta a debreceni kontinensviadalt, melynek kedden lett volna vége, de az időjárási körülmények miatt a zárónapi programot törölték.

Zámbori Péter, az Európa-bajnokság kommunikációs igazgatója elmondta: az időjárás miatt hétfő reggel is elmaradt a felszállás, ahogy vasárnap este is hiába várták több ezren a ballonok magasba emelkedését. Azonban a korábbi napokban repült 20 versenyfeladattal a debreceniek szívükbe zárták a ballonosokat. A 2005-ös Európa-bajnokság és a 2010-es Világbajnokság után az idei szervezéssel Debrecen városa ismét bebizonyította, hogy méltó képviselője a magyar sportnak – tette hozzá.

A 98 pilótával megrendezett debreceni Eb minden idők legnépesebb kontinensviadala volt, amelyen 23 nemzet hőlégballonosai versenyeztek.

Via MTI

Read previous post:
Beszélnünk kell a Debreceni Egyetem Vissza a jövőbés virágkocsijáról

Ma 10 éve, hogy Messi debütált az argentin válogatottban – másfél percig

Close