Elmaradnak a Virágkarnevál Nagyerdőbe tervezett programjai

A folyamatos esőzés miatt a virágkarneváli hét csütörtöki, debreceni Nagyerdőbe tervezett programjai elmaradnak – közölte az MTI a karnevál sajtófőnökének tájékoztatása alapján. Korábban írtunk róla, hogy a 41. Debrecen Nagydíj elnevezésű salakmotorverseny is elmarad, mert a pálya alkalmatlanná vált a Gázvezeték utcai stadionban.

A Békás-tó partján nem tartják meg a művészeti csoportok fellépését, a karneváli fiesztát, elmarad az Alma együttes koncertje a nagyerdei szabadtéri színpadon és elmaradnak az Értékszigetre tervezett, a hajdú-bihari települések értékeit bemutató programok is. Az én virágkarneválom című pályázat eredményhirdetését csütörtökről szombatra halasztották és a IV. Galiba Gyermekfesztivál – Junior Virágkarnevál programja közben, Debrecen főterén tartják majd meg.

Kerekes Sándor tájékoztatása szerint a virágkarneválon résztvevő folklórcsoportok bemutatóját a Nagyerdei Stadion északi rendezvényterének esőtől védett helyszínén, az úgynevezett hallban rendezik meg csütörtök délután.

Este megtartják a stadionban a 46. Debreceni Virágkarnevál impozáns, Karneváléj című gálaműsorát, bár az erősen felázott gyepszőnyeg miatt a virágkocsik nem hajtanak be a stadionba. A Karneváléj című műsor közönsége ugyanakkor belépőjegyével a Nagyerdei Stadion északi rendezvényterén kiállított virágkocsikat testközelből is megtekintheti.

Fotó: Czeglédi Zsolt/MTI
A hazai és külföldi művészeti csoportok – néhány kivételtől eltekintve – önként vállalták, hogy a mostoha időjárás ellenére a rövidített útvonalon fellépnek (Fotó: Czeglédi Zsolt/MTI)

A délelőtti felvonuláson végig zuhogott az eső

Volt már olyan, hogy nyári zápor színesítette a virágkarnevált, de ilyen hidegben, szélben és folyamatosan zuhogó esőben még soha nem vonult a karneváli menet – idézték fel idős városlakók, akik évtizedek óta augusztus 20-án a helyszínen követik végig az eseményeket.

A szervezők arra kényszerültek, hogy változtassanak a karneváli meneten. Előbb arról döntöttek, hogy a művészeti csoportok – összesen mintegy kétezer táncos, zenész – az intenzív eső miatt a belvároson keresztül csak a Kölcsey Központig lépnek fel, a virágkocsik pedig az eredeti útvonalon végig haladva a Nagyerdei Stadion északi rendezvényterére érkeznek meg.

A kitartó eső miatt később megbontották a menetet: a virágkocsik és a művészeti csoportok hagyományosan váltakozó felvonulása helyett előbb a táncosok mutatták be produkcióikat a rövidített útvonalon, majd a virágkocsik egymás után vonultak végig a belvárosból a Nagyerdőbe.

Via MTI

Read previous post:
Az Alföldre és a Dunántúlra elsőfokú riasztást adott ki az ÁNTSZ

Így találkozott a Virágkarnevál a zuhogó esővel

Close