Bezzeg a kerítést időben be fogják fejezni!

A debreceni 2-es villamos átadása évekig csúszott, a pesti 4-es metró építését 11 évig húzták, de a határ lezárását a Nyugat-Európa felé haladó szír és afgán családok elől semmi nem hátráltatja: augusztus 31-ig megépül a kerítés – közölte a Belügyminisztérium és a Honvédelmi Minisztérium vasárnap az MTI-vel.

Maga Orbán Viktor jelentette még be Tusványoson, hogy felpörgetik a dolgokat, és ősz vége helyett még a nyáron megépül a 175 kilométeres határzár.

Mivel Magyarországon ritkán mennek ilyen flottul a dolgok, sokan bizonyára csak legyintettek erre, de most Pintér Sándor és Hende Csaba miniszterek Mórahalomon tartottak munkaértekezletet, tájékozódtak az építkezés állapotáról, és kiszámolták: az építési tevékenység a korábban meghatározott határidőknek megfelelően történik, a magyar államhatár augusztus 31-ig műszaki rendszerrel történő lezárását semmi nem hátráltatja.

Pintér Sándor és Hende Csaba körülnéznek az építkezésen; fotó: nyugat.hu

Mórahalom polgármestere az értekezleten elmondta: tapasztalják a már megépült műszaki rendszer terelő hatását, ugyanakkor érezhető az illegális bevándorlók agresszivitásának, passzív ellenállásának növekedése is.

tumblr_nqglkyrFiU1s5vskxo1_400

MTI

Read previous post:
Menekültként Svédországban él a Golden Globe-díjra is jelölt Papírsárkányok című film afgán gyerekszereplője

Macedónia feladta: inkább átengedik a menekülteket a határon

Close