Közel 23 millióért vesz két VW Passatot a debreceni önkormányzat

Két hétéves Volkswagent cserél azonos típusú, új autókra a városvezetés.

A Közbeszerzési Értesítő szerint az autókat a Debreceni Autóház Zrt. szállítja majd azzal, hogy beszámítanak két 2008-as évjáratú Volkswagen Passatot az adásvételbe. A végősszeg így 22 millió 745 ezer forintra rúg majd.

A beszerzendő új gépjárművek:

  • 1 db 2015-ben gyártott, új, forgalomba még nem helyezett Volkswagen Passat High BMT 2.0TDI SCR DSG4 Motion 4 ajtós személygépjármű, vagy azzal egyenértékű személygépkocsi beszerzése és garanciális szervízelése,
  • 1 db 2015-ben gyártott, új, forgalomba még nem helyezett Volkswagen Passat Comfortline BMT 1,8 TSI DSG 4 ajtós, személygépjármű vagy azzal egyenértékű személygépkocsi beszerzése és garanciális szervízelése.

A beszámítandó gépjárművek típusai:

  • 2 db 2008-ban gyártott Volkswagen Passat Comfortline 2.0 FSI Turbo 4-ajtós személygépjármű. A műszaki specifikációját az ajánlati dokumentáció tartalmazza.

A Jobbiknak bűzlik a dolog

A párt a szebbjovo.hu-n így kommentálta a hírt:

A szerződésből kiderül, hogy a két “régi” Volkswagen Passat immár 7 éves, ami úgy tűnik, túl sok a debreceni városvezetésnek. Csak megjegyezzük, hogy a magyar utakon futó járművek átlagéletkora 13 év.

Ilyen esetekben azt az indokot szokta felhozni a közpénzen új autókat vásárló állami vagy önkormányzati szerv, hogy a régi járművek szervizelése már nagyon sokba kerülne. Arra kérjük a város vezetését, hogy most találjon ki más indokot, hiszen 23 millió forintból még két igen sokat futó luxusautó is legalább egy évtizedig kiszolgálná a Debrecent vezetők szükségleteit.

A Jobbik képviselőcsoportja különösen érdekesnek találja, hogy a két 2008-as gyártású Volkswagen Passat Comfortline 2.0 FSI Turbo típusú járművet bruttó 1,3 millió, illetve kereken egymillió forintos értéken számította be a közbeszerzésen nyertes Debrecen Autóház Zrt. Hasonló típusú járműveket a magyar használtautó-piacon 2,5-3 millió forint körül lehet megvásárolni.

A szerződést 2015. július 31-én írták alá, tehát pontosan egy héttel az után, hogy Debrecen közgyűlése megszavazta 134 millió forint kártérítés kifizetését Antal Péternek a MODEM-ből eltűnt két festmény miatt.

A debreceni Jobbik felszólítja a városvezetést, hogy bontsa fel a szerződést, és tartsa magát ahhoz az irányelvhez, amit Szijjártó Péter fogalmazott meg anno, amikor puritán kormányzást ígért.

SZIJJÁRTÓ: “Az embereknek elegük van a luxuskormányzásból. A Fidesz szerint az emberek számára fontos döntéseket hozó, a puritán elveket szem előtt tartó plebejuskormányzásra van szükség, és a limuzinszocialisták helyett felelős döntéshozók kellenek a parlamentbe és a kormányba is.”

Read previous post:
Szép napot, Debrecen!

A Loki a Nagyerdei Stadionban kapott csúnya pofont a Fraditól

Close