Már közel fél napja oltják a szenet szállító vagonokat Kabánál

Kazánszenet szállító vasúti szerelvényt hűtenek a tűzoltók a kabai vasútállomáson, mert több közülük füstölni kezdett – közölte a Hajdú-Bihar Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság megbízott szóvivője az MTI-vel kedd délután. Az oltás már tizenegy órája tart, de még csak a vagonok felét sikerült lehűteni.

Rácz Máté tájékoztatása szerint hétfő este egy harminc vagonból álló, vagononként negyven tonna kazánszenet szállító vasúti szerelvény utolsó két kocsija füstölni kezdett.

A vonatot a hajdúszoboszlói vasútállomáson már várták a tűzoltók, de mivel ott az oltási munkálatok veszélyeztették volna a vasúti forgalmat, a szerelvényt átirányították Kabára – mondta a szóvivő.
Hozzátette: a kabai állomáson a megyei műveleti szolgálat irányításával huszonhárom püspökladányi, debreceni, hajdúszoboszlói szeghalomi és nyíregyházi tűzoltó megkezdte a vagonok visszahűtését.

Tizenegy óra megfeszített oltási munkálatot követően a harminc vagon felét sikerült megfelelő hőmérsékletűre hűteni, így azok folytathatják útjukat a célállomás felé. További tizenöt vagon hűtése folyamatban van – közölte Rácz Máté.

MTI

Read previous post:
RUTIN: a rendőrségi útinformációs mobil applikáció

A márkasemleges cigi az árak csökkenésével fog járni?

Close