Nyilvánosságra hozták a pótfelvételi ponthatárokat

Ezzel eldőlt, hogy a csaknem 8200 pótfelvételiző közül kik kezdhetik meg tanulmányaikat szeptemberben.

A teljes listát itt tudjátok megnézni. Sok nagy egyetemre több mint 400 pont kellett:

  • a Budapesti Corvinus Egyetem emberi erőforrások képzésére 426 ponttal,
  • a Budapesti Kommunikációs Főiskola kereskedelem és marketing képzésére 448 ponttal,
  • a Debreceni Egyetem matematika szakára 456 ponttal,
  • a Pannon Egyetem mérnök-informatikus képzésére 462 ponttal,
  • a Pécsi Tudományegyetem szociális munka és tanító szakára egyaránt 450 ponttal,
  • a Szegedi Tudományegyetem szabad bölcsészet szakára pedig 468 ponttal lehetett bekerülni.

A felvi.hu oldalon közzétett tájékoztatós szerint e-felvételiben a felvételizők személyre szabottan is meg tudják tekinteni az eredményt (a jelentkezések és ponthatárok menüpontban).

A besorolási döntést legkésőbb augusztus 28-től lehet letölteni, szintén az e-felvételiből, (a hivatalos iratok menüpontból) erről e-mailben is értesítést küldenek majd. A felvételt nyert jelentkezők a felvételi határozatot és a beiratkozással kapcsolatos tudnivalókat a felsőoktatási intézménytől kapják meg szeptember első napjaiban.

A pótfelvételiben meghirdetett szakok esetében – amennyiben a szakot korábban az általános eljárásban is meghirdették – a ponthatár nem lehetett alacsonyabb az általános eljárásban, július 23-án nyilvánosságra hozott ponthatároknál. Ha egy képzést kizárólag a pótfelvételi eljárás során hirdettek meg, a ponthatár nem lehetett alacsonyabb a jogszabályi minimum pontszámnál, ami alapképzésen és osztatlan képzésen 280, felsőoktatási szakképzésen 240, mesterképzésen 50 pont.

Az idei felsőoktatási pótfelvételi eljárás keretében csaknem 8200-an adták be jelentkezésüket, mindenki csak egy helyre jelentkezhetett. A jelentkezők 73 százaléka alapképzést és osztatlan mesterképzést, 17 százalékuk felsőoktatási szakképzést, 10 százalékuk pedig mesterképzést jelölt meg. A legnagyobb arányban a jogi, a gazdaságtudományi és a műszaki területhez tartozó képzéseket jelölték meg a felvételizők, a legnépszerűbb szakok közé a jogász, a gazdálkodási és menedzsment, a kereskedelem és marketing szakok tartoznak, de bekerült a tíz legnépszerűbb szak közé a gépészmérnöki, a programtervező informatikus és a műszaki menedzser is.

MTI

Read previous post:
Elmaradt bérüket követelték az ESZOSZ-károsultak

Élő adásban lőtt le egy férfi két tévést Virginiában – VIDEÓ

Close