Egy 17 és egy 16 éves kölyök csak augusztusban négy embert rabolt ki Debrecenben

A nyomozók elfogták és őrizetbe vették azt a két helyi fiút, akik a megalapozott gyanú szerint négy sértettet raboltak ki Debrecenben.

A rendelkezésre álló adatok szerint 2015. augusztus 30-án 2 óra 45 perc körüli időben Debrecen, Vámospércsi út és Vákáncsos utca kereszteződésénél előzetes szóváltást követően két ismeretlen tettes egy 17 éves fiút ököllel megütött, amelyet követően a sértett a földre esett. A támadók áldozatukat a földre szorították és elvették a készpénzét, mobiltelefonját, majd kerékpárral elmenekültek.

A sértett az esetről bejelentést tett a Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság Tevékenység-irányítási Központjába. A rendőrök a helyszínen és annak környékén adatgyűjtést és tanúkutatást végeztek, amelynek eredményeként látókörükbe került a bűncselekmény elkövetésével megalapozottan gyanúsítható két helyi lakos.

A nyomozók másnap hajnalban otthonaikban elfogták a két fiatalkorú tettest, akiket a Debreceni Rendőrkapitányságra előállítottak. A rendőrök a 17 és 16 éves fiúkat gyanúsítottként kihallgatták, bűnügyi őrizetbe vették és előterjesztést tesznek előzetes letartóztatásuk indítványozására.

police3

A beszerzett adatok szerint a fiatalemberek megalapozottan gyanúsíthatóak azzal, hogy 2015. augusztus 21-én este a Munkácsi utcában egy kővel megdobtak egy 39 éves helyi férfit, akitől a táskáját eltulajdonították.

Pár nappal később, augusztus 26-án éjfélkor a gyanúsítottak a Kandia utcán szólítottak le egy szintén helyi férfit, mert cigarettát akartak tőle kérni, majd a sértett karját lefogták és egy késsel arra kényszerítették, hogy adja át az értékeit. A férfi ennek nem tett eleget, megpróbált elmenekülni a helyszínről, azonban a tettesek utolérték és dulakodni kezdtek áldozatukkal, akitől elvették a táskáját, amelyben készpénz és mobiltelefon is volt, majd elszaladtak.

A gyanúsítottak lakásán tartott házkutatáson a nyomozók megtalálták a bűncselekmények elkövetéséhez használt késeket, valamint egy eltulajdonított mobiltelefont és a menekülésekhez használt két kerékpárt, amelyek közül az egyiket a nyomozás adatai szerint 2015. augusztus 26-án 1 óra körül a Faraktár utcai felüljáró alatt raboltak el egy 55 éves férfitól.

Kép: police.hu
Kép: police.hu

A terheltek a bűncselekmények elkövetését beismerték.

A fiatalkorúak ellen a Debreceni Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztálya felfegyverkezve elkövetett rablás bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytatja a nyomozást.

Forrás: police.hu

Read previous post:
Újraindítják a Nagyvárad-Biharkeresztes autóbuszjáratot!

Vona Gábor is öltönyben kereskedő hülyegyerek volt

Close