Még mindig nagy a sor az M1-es autópályán! – FRISSÍTVE

Az Ausztriában vasárnap bevezetett fokozott közúti ellenőrzés miatt kedden délelőtt mintegy 3-4 kilométeren teherautók torlódtak fel az M1-es autópályán Hegyeshalomnál – tájékoztatta a Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság sajtóreferense az MTI-t. FRISSÍTÉS (13:17): Már tíz kilométeren torlódnak a teherautók az M1-es autópályán Hegyeshalomnál a külső sávban.

Takács József elmondta, hogy a személyautók zavartalanul jutnak át a határon.

Hozzátette: a soproni, a kópházi, a pomogyi és a jánossomorjai határátkelőknél is zavartalan a forgalom.

Johanna Mikl-Leitner osztrák belügyminiszter hétfői tájékoztatása szerint az ország keleti határán határozatlan ideig minden olyan járművet ellenőriz a rendőrség, amely alkalmas arra, hogy embereket rejtsenek el benne.

Folytatódik a vízosztás

Ismét három ponton osztanak hűtött ivóvizet az M1-es autópályán a Hegyeshalom felé vezető oldalon a hőség és a gépjárművek torlódása miatt – tájékoztatta a Győr-Moson-Sopron Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője kedden az MTI-t.

Ruskáné Takács Anita elmondta, hogy a 150-es kilométernél a Hanság-pihenőhelyen a Magyar Vöröskereszt, a 158-as kilométernél a Lajta-pihenőhelyen és a 162-es kilométernél a Moson-pihenőhelyen pedig a Máltai Szeretetszolgálat közreműködésével osztják a vizet.

Hozzátette: a helyszínek a forgalom nagyságától függően a módosulhatnak.

MTI

Read previous post:
Az, hogy bevetik a katonaságot a déli határnál, nem azt jelenti, hogy menekültekre fognak lövöldözni!

Újra nyitva a Keleti pályaudvar!

Close