A debreceni vasútállomás hátsó kijáratán “csempészik” ki a migránsokat – FOTÓK

Az egyes vágányra érkező vonatról a vasútállomás hátsó kijáratán keresztül kísérik a rendőrök egy DKV különbuszhoz a menekülteket, majd ezzel szállítják őket a debreceni befogadóállomásra. A Migration Aid helyi önkéntesei a helyszínen segédkeznek.

A Nagyállomás környékén legelőször csak néhány, a közelben parkoló rendőrautót, valamint egy Új Magyar Gárda furgont láttunk, amiből egy férfi figyelte a történéseket. A szállingózó civileken kívül egy külföldit sem lehetett látni. Fél tizenegy körül azonban begurult egy szerelvény az első vágányra. Az utolsó kocsiból leszálló menekülteket a Migration Aid önkéntesei fogadták a rendőrökkel közösen. Ezután megkérdezték tőlük, hogy hány gyerekkel érkeztek, majd a hátsó kijárat előtt várakozó, különjárat feliratú DKV buszhoz kísérték őket. Amíg terelték fel a migránsokat a járműre, addig az önkéntesek élelmiszereket osztogattak nekik. A segítők egyébként a nol.hu cikke szerint elvileg múlt hét péntek óta sztrájkolnak, mert feszültség alakult ki közöttük és a pályaudvar rendfenntartói között.

A képeinken látható busz néhány perccel ezelőtt indult el szirénázó rendőrautók kíséretében a Sámsoni úti befogadóállomásra. A most érkezett menekültek még nem a korábban említett, Keletiben várakozó különvonattal érkeztek, azonban értesüléseink szerint nem ez volt az első buszjárat Debrecenben, több megtelt busz is indult kora este óta a menekülttábor felé.

A 444.hu információ szerint a fővárosból a vonat éjfélkor fog elindulni, és hajnal fél háromkor érkezik meg a Nagyállomásra, de ezt hivatalosan még senki nem erősítette meg. Az Index ezzel szemben azt írta, hogy a 6-os vágányon álló, menekültek elszállítására előkészített vonat üresen elment.

Read previous post:
Ötszáz migránst hozhatnak a Keletiből a debreceni menekülttáborba

Különvonattal szállítanák Debrecenbe a menekülteket a fővárosból?

Close