Nemzetközi összefogás valósult volna meg Csongrádban a menekültekkel kapcsolatban

Egészen pontosan arról van szó, hogy román, macedón és magyar embercsempészek fogtak össze, hogy menekülteket nyugatra csempésszenek. A rendőrök minden esetben lefoglalták a bűncselekmények elkövetéséhez használt járműveket.

Az esetről a következőt írja az MTI:

Szenti Szabolcs, a megyei főkapitányság szóvivője elmondta, a járőrök hétfőn éjfél előtt Ásotthalom külterületén állítottak meg egy olasz kisteherautót. A jármű rakteréből több szír határsértő kiugrált, közülük a helyszínen 13 embert elfogtak. A jármű román állampolgárságú sofőrjét embercsempészés bűntettének megalapozott gyanúja miatt hallgatták ki a nyomozók, mivel Németországba akarta szállítani utasait.

A Szegedi Határrendészeti Kirendeltség járőrei  az Európai Unió határvédelmi támogató ügynökségének (Frontex) román vendégtisztjével közösen kedden hajnalban egy macedón kisbuszra figyeltek föl, amikor a járműbe éppen tíz szír állampolgár szállt be. A 33 éves macedón sofőr Ausztriába vitte volna őket, a rendőrök őrizetbe vették – tudatta az őrnagy.

Az M5-ös autópályán és Röszke külterületén kedden négy olyan sofőrt – köztük egy taxist – fogtak el a rendőrök, akik a fővárosba vittek határsértőket. Ellenük jogellenes tartózkodás elősegítése vétségének megalapozott gyanúja miatt indult büntetőeljárás – közölte a szóvivő.

Read previous post:
Mi a jó isten történik ebben a debreceni kereszteződésben?

A menekültek nem akarnak Debrecenbe jönni, Kőbányán a sínek mellett tiltakoznak

Close