Mekkora taktika! Graz volt kiírva a vonatra, de a menekülteket csak a Bicskéig vitték a Keletiből!

Egyetlen vonat indult ma el a Keletiből nyugat felé. Legalábbis úgy tűnt, hogy nyugat felé megy: Szombathely és Graz volt úticélként a kocsikra írva. A szerelvény Bicskéig jutott, ahol 100 rendőr várt a peronon. A nem migráns utasok itt leszálltak, és átültek egy másik vonatra – írja a 444.

Megállt Bicskén az az illegális migránsokkal teli vonat, amely csütörtök délelőtt indult el a budapesti Keleti pályaudvarról; az MTI helyszínen levő tudósítójának beszámolója szerint rendőrök kisebb csoportokban buszokhoz próbálják kísérni a bevándorlókat, hogy a bicskei befogadóállomásra szállíthassák őket.

Mindenkit leszállítanak, aki nem rendelkezik érvényes okmányokkal.

A helyszínen mintegy húsz rendőrségi jármű látható, autók, kisbuszok és terepjárók, valamint személyszállításra alkalmas buszok.

A helyszínen tolmács segítségével tájékoztatják a migránsokat, hogy a táborban étel és szállás várja őket, valamint hogy érvényes okmányok nélkül nem tudnak továbbutazni.

A migránsokat kisebb csoportokban próbálják a buszokhoz kísérni, ugyanakkor a bevándorlók azt skandálják, hogy

“No camp!”

vagyis nem akarnak a táborba menni, és tüntetőleg a síneket az állomás épülete előtti parkolóval összekötő aluljáróban maradtak.

FRISSÍTÉS (12:39)

Újabb vonatot toltak be délben a Keleti pályaudvarra, amely Győr felé indul; migránsok először tömegesen szálltak fel a szerelvényre, később azonban többen leszálltak – jelentette a helyszínről az MTI tudósítója.

A vasúttársaság utastájékoztató rendszere szerint a vonat 12.38 órakor indul Tatabánya, Győr felé, és Bicskén is megáll.

Az MTI tudósítójának beszámolója szerint a peronokon tartózkodó migránsok először pillanatok alatt ellepték a vonatot, annak ellenére, hogy a hangosbeszélő folyamatosan tájékoztatja őket: minden Nyugat-Európába tartó vonatot töröltek. Később többen leszálltak a vonatról, de sokan továbbra is kitartanak.

 

MTI

Read previous post:
Beengedték a migránsokat a Keletibe, de nem indítanak nemzetközi vonatokat

Szép napot, Debrecen!

Close