5+1 magyarországi erdő, ahová érdemes kirándulást tervezni

Nem kell messzire menni, ha ősszel szép helyen szeretnétek túrázni: a Femcafe összegyűjtötte a legszebb Magyarországon található erdőket, ahová mindenképpen érdemes elmenni. Az eredetileg öttagú listát kiegészítettük egy személyes kedvenccel.

Bükkszentkereszt erdői 

Hatszáz méteres tengerszint feletti magasságával Bükkszentkereszt az ország egyik legmagasabban fekvő települése. A Bükkben elterülő falu fáinak gyógyító erőt tulajdonítanak: segítenek a légúti megbetegedéstől szenvedőknek, valamint jó hatással vannak a pajzsmirigyproblémákra is.

bukkszentkereszterdo
Bükkszentkereszti erdő

Gemenci erdők

A Gemenci erdő nem csak itthon, de Magyarország határain túl is híres. A Duna-Dráva Nemzeti Parkban található erdőben különleges túrák keretein belül alkalmunk nyílhat meghallgatni a párzás előtt álló gímszarvasbikák bőgését. A terület 1977 óta védettnek számít, harminc kilométer hosszú és hét kilométer széles erdővel borított árterével pedig Európa legnagyobbjának számít.

Gemenci erdő
Gemenci erdő

Hűvösvölgyi erdő

A fővárostól nem messze fekvő Hűvösvölgyi erdő népszerű, hiszen tele van jobbnál-jobb kirándulóhelyekkel: gyermekvasút, Normafa, János-hegy, és persze a Zugligeti libegő.

Zugligeti libegő
Zugligeti libegő

Cuha-völgyi kirándulóerdő

A Cuha-völgy a Bakonyban, Zirc és Bakonyszentlászló között kanyarog. A négy kilométer hosszú sziklás völgyet érdemes az 1896-ban épült vasúttal bejárni, hiszen ez az egyik legszebbnek tartott útvonal az országban.

Cuha-völgy
Cuha-völgy

Mecseki kirándulóerdő

A Mecsek Pécstől északra terül el, összesen 545 négyzetkilométernyi helyen terül el. A középhegységben rengeteg gyönyörű látnivaló van: több mint száz barlang, szurdokvölgyek, kilátók és hangulatos források. Kiemelkedő szépségű szurdoka a Melegmányi-völgy.

Mecseki erdő
Mecseki erdő

Zempléni erdő

A Zempléni-hegység vagy Tokaji-hegység a Bodrog és a Hernád között húzódó Eperjes–Tokaji-hegység déli, Magyarországon található része. A Nagy-Milictől Tokajig húzódik. A Zempléni-hegység meredek csúcsaira számos gyönyörű várat építettek, igaz, néhány közülük már romos állapotban van. A Sátoraljaújhely mellett található Magas-hegyen néhány éve kialakított Zemplén Kalandparkban az ország leghosszabb libegője, bobpálya, mászófal, kalandtúra és hófánk pályák, tanösvény, valamint kilátó várja a látogatókat.

A Füzéri-vár
A Füzéri-vár

Via femcafe.hu

Read previous post:
Fotó: MTI
A Keletiből gyalog indultak útnak, Röszkén pedig kitörtek a táborból a migránsok

Kép: mic.com
Elképesztő fotókat lőttek londoni hajléktalanok egyszer használatos gépekkel

Close