Letöltendő börtönbüntetésre ítélték a magyar-románon balhézó szurkolókat

Három szurkolót letöltendő, két embert felfüggesztett börtönbüntetésre ítélt a bíróság, miután a pénteken megrendezett Magyarország-Románia Európa-bajnoki selejtező napján részt vettek a rendőrség elleni utcai harcokban.

Korábban beszámoltunk róla, hogy a döntetlennel végződő magyar-román labdarúgó Európa-bajnoki selejtező idején összecsaptak a rendőrök és a huligánok. Nem sokkal éjfél után sikerült felszámolni a zavargásokat. Több szurkolót hétfőn állítottak bíróság elé hivatalos személy elleni erőszak miatt.

A Fővárosi Főügyészség szóvivője a 24.hu kérdésére elmondta, hogy hét emberből három letartóztatásáról döntöttek: nem kerülnek rács mögé. Kettejük esetében lakhelyelhagyási tilalmat rendeltek el, a harmadik gyanúsítottat pedig szabadlábra helyezték. A bíró nem tartotta szükségesnek a szigorú kényszerintézkedést. Az ügyészség fellebbezett.

Fotó: Marjai János/MTI
Fotó: Marjai János/MTI

További öt személyt bűnösnek ítélt a bíróság. Közülük ketten “megúszták”, hiszen két év börtönt kaptak öt évre felfüggesztve. A másik három szurkoló viszont rosszabbul járt, őket letöltendőre ítélték. Egyikük két év két hónapot, másikuk két és fél évet, harmadik társuk három év négy hónapot kapott csoportosan, felfegyverkezve elkövetett hivatalos személy elleni erőszak miatt. Az döntés nem jogerős, a vádlottak védői enyhítésért fellebbeztek- számolt be a Blikk.hu.

Via 24.hu, blikk.hu

Read previous post:
Lemondott Hende Csaba honvédelmi miniszter

A magyar válogatottnak ma este muszáj nyernie Észak-Írországban

Close