További útlezárásokra kell számítani az Erzsébet utcán

Az Erzsébet utca páros (déli) oldalán útszélesítési és pályaszerkezet átépítési munkálatok folynak szeptember 14-től. Korábban írtunk róla, hogy a szűkített sávok egyikében elütöttek egy fiatal lányt, ami igazából csak idő kérdése volt, de volt már koccanás is itt, és sokszor még a DKV járatai sem állnak meg a közeli megállóban, inkább tovább haladnak a tömött külső sáv mellett. A helyzet ezután még rosszabb lesz.

A munkálatok miatt szeptember 13-án (vasárnap) jelentős ideiglenes forgalomkorlátozás lép életbe az Erzsébet utcán, mely várhatóan 11.00 óra után veszi kezdetét. A 2×2 sávos főút az építés idején 2×1 sávosra szűkül le. A fennmaradó forgalmi sávok lezárásra kerülnek. Az ideiglenesen kialakított forgalmi sávokat sárga színű felfestéssel látják el.

Az Erzsébet utca – Petőfi tér csomópontjában mindkét irányból (Hajdúszoboszló felől, illetve a Petőfi tér felől) a balra kanyarodás megszűnik. Az Erzsébet utca – Boldogfalva utcai csomópontban a gyalogátkelőhely továbbra sem használható.

A nyugati kiskörút – Erzsébet utca csomópontjának kiépítése miatt a Boldogfalva utca zsákutcaként fog működni a Barna utca felől. A csomópontban az Erzsébet utcán gyalogosan közlekedők számára ideiglenes járda épül ki.

Az Erzsébet utcát az Ispotály utcával összekötő Névtelen utca zsákutcaként lezárásra kerül, azaz jobbra kisívben nem lehet majd az Erzsébet utcára kikanyarodni.

A teljes építési munkával érintett szakaszon, azaz a Salétrom utcára vezető átkötő ágtól az Ispotály utcával összekötő Névtelen utcáig megállási tilalom lesz érvényben.

Ezzel egy időben, a jobboldalon a MÁV rendelő elnevezésű buszmegállóhelyek meg fognak szűnni. A helyi tömegközlekedési járatok csak a Wesselényi utcai irányban lévő Nagyállomás elnevezésű megállóhelyen fognak utascserét lebonyolítani. A helyközi buszjáratok ideiglenes megállóhelye a Nagyállomás főépülete előtti régi autóbuszmegálló lesz.

A forgalomkorlátozás várható időtartama 3 hét, azonban miután a buszmegállók speciális betonburkolattal lesznek ellátva, a megfelelő szilárdság elérése érdekében azokat majd csak október 15. után lehet majd használni.

Read previous post:
Idős párt ütött el egy zebrán Debrecenben – vádat emelnek ellene

Ő lesz az új sportért felelős államtitkár

Close