Átadták a térség legújabb élményparkját Erdőspusztán

Felavatták kedden a Hajdú-Bihar megyei Erdőspusztán 282 millió forintból létrehozott élményparkot a Club Hotelben tartott projektzárón, a beruházás 60 százalékos európai uniós és állami támogatással valósult meg.

Pocsai Attila projektvezető, a tulajdonos mutatta be az elkészült Zöld házat, amely a megújuló energia felhasználását mutatja be, valamint egy 50 kilowatt teljesítményű napelem-parkot, amely a terület energiaellátását biztosítja. Felépült egy geotermikus energiával működő erőmű is, ez a külső és belső medencéket fűti.

A másfél éve indult projekt keretében egyebek mellett elkészült egy 3D-s mozi, 200 négyzetméteren kialakítottak egy fedett dodzsem pályát. Elkészült egy európai uniós szabványnak megfelelő játszótér is, szomszédságában pedig egy télen-nyáron használható medence.

A horgásztóként funkcionáló tóban szökőkutat is beüzemeltek, míg a csónakkikötőben öt vízibicikli és öt csónak áll a vendégek rendelkezésére. A beruházással három új munkahelyet is teremtettek – egészítette ki az elmondottakat Pocsai Attila.

Via MTI

Read previous post:
Pályázatot írtak ki a Müpa ügyvezetői álláshelyére

Megerősített kerettel vágnak neki a bajnokságnak a debreceni vízilabdások

Close