Egy helyett három évzáró bulit tart Debrecenben a Tankcsapda!

Mint az már ismert volt, a Tankcsapda ebben az évben nem a Főnix Csarnokban tartja hagyományosnak mondható decemberi évzáró koncertjét. A ma reggeli sajtótájékoztatóból kiderült ennek oka: a debreceni rockikonok rendhagyó módon három egymást követő napon, három különböző helyszínen, három koncerttel búcsúztatják 2015-öt!

Lukács László, a Tankcsapda frontembere a Roncsbárban tartott sajtótájékoztatón a bejelentés előtt az őszi eseményekről mesélt:

Októberben dupla CD-DVD megjelenésünk lesz, melyen a tavalyi Főnixes koncert teljes anyaga lesz rajta, plusz néhány kiegészítő felvétel. 34 dal volt tavaly a Főnixben, ez mind rajta lesz a dupla-dupla anyagon, így tehát összesen 4 korong lesz.

A dupla CD és DVD – mint ahogy az már az előző két Tankcsapda-lemeznél is történt – a MOL kutakon lesz elérhető, a hazai fogyasztói piacon nevetséges áron, 1490 forintért.

Fejes Tamás, a zenekar dobosa hozzátette: további érdekesség, hogy Szlovákiában is tervezik terjeszteni, egy helyi benzinkút hálózat segítségével. Elmondása szerint az anyag hazai szinten kiemelkedő minőségű lesz, hiszen többek között annak a Király Istvánnak a keze nyomát is viseli a dupla DVD, aki a Metallica legutóbbi DVD-jén is közreműködött.

Sidlovics Gábor “Sidi” gitáros a külföldi turnéról is szót ejtett:

Októberben Angliában, novemberben pedig az Egyesült Államokban és Kanadásban lesz turné (utóbbi 8 állomásos lesz), valamint lesz 2 koreai koncertünk is. A cél, hogy később is rendszeresen visszajáró vendégek legyünk ezekben az országokban.

Ezután a csapat a decemberi terveket vázolta. Lukács elmondta: 1992-ben volt először Debrecenben év végi koncert, akkor a Meteor Moziban, az utóbbi 10-12 évben pedig egy kivétellel a Főnix Csarnok volt a helyszín. Ezen akart a csapat idén változtatni, Bakó Csaba, a zenekar sajtósa pedig egy elsőre meredek ötlettel állt elő: ne egy, hanem három koncert legyen, más helyeken. Erre végül igent mondtak a tagok.

A három időpont és helyszín a következő lesz:

tcs

Lukács László hozzáfűzte:

Három különböző méretű és stílusú helyszín lesz, többnyire azonos műsorral. A zenekar így, ezzel az úgymond mini Debrecen-turnéval kívánja méltó módon lezárni a február óta tartó, kb 100 állomásos turnét. Magyarországon és különösen Debrecenben még nem nagyon volt példa arra, hogy így koncertezzen egy zenekar.

Fejes Tamás szavait idézve:

Mindig is kerestük, keressük a kihívásokat. A Főnixhez már egy egyfajta teljesítési kényszer volt a nagy hely miatt. Én is már fejjel lefelé doboltam. A zenekar hosszútávú gondolkodásához tartozik, hogy meg merünk húzni egy ilyet. Ezzel egy kicsit emberközeli lesz az év vége.

A jegyár minden helyen különböző lesz, viszont mivel kisebbek a helyek, ezért érdemes lesz sietni, mert ezzel a három koncerttel sem tud majd annyi ember eljutni a Tankcsapda bulijaira, mint a Főnixbe.

Read previous post:
Az Európai Parlament megszavazta a 120 ezer menekült elosztásáról szóló javaslatot

Vádat emelt a korrupcióellenes ügyészség Victor Ponta román kormányfő ellen

Close