Hihetetlen magasságokban szárnyal Kósa fideszes karrierje

Miután nemrég megválasztották a Fidesz debreceni szervezetének elnökévé, most úgy néz ki, ő váltja Rogán Antalt is a párt frakcióvezetői posztján.

Kósa Lajos (aki egyben a Fidesz ügyvezető alelnöke és az Országgyűlés honvédelmi és rendészeti bizottságának elnöke is) a Kossuth Rádió 180 perc című műsorában csütörtök reggel megerősítette azokat a sajtóértesüléseket, amelyek szerint ő a Fidesz leendő frakcióvezetője.

Elmondta, 11 órakor tartanak szavazást, a jelölések szerda este lezajlottak, és ő az egyedüli jelölt. Kósa Lajos közölte, a tervek szerint a poszton október elsején váltja Rogán Antalt, aki a miniszterelnök politikai kabinetfőnöke lesz.

Az illegális bevándorlás kapcsán azt hangsúlyozta: a legfontosabb feladat, hogy megvédjék az ország határait. Teljesen világos, hogy Magyarország az Európai Unió részeként kötelezettséget vállalt arra, hogy megvédi az unió határait – mondta.

Szólt arról is, hogy a menekültstátusra szorulók természetesen védelmet kapnak Magyarországon. Ugyanakkor – mint mondta – ez nem jelenti azt, hogy pusztán az, hogy valakinek “nagyobb kedve van” az unió területén élni, mint saját hazájában, feljogosítja őt arra, hogy ideköltözzön.

MTI

 

Read previous post:
Körzetük Ásotthalom, a tempójuk halálos – Alarm für Turul 11

Ekkora lesz a magyar-román kerítés

Close