Több hajdú-bihari településen tűz ütött ki a hatalmas hőségben

A mai nap folyamán két Hajdú-Bihar megyei településen is tűz ütött ki a hatalmas hőség miatt. Hajdúszoboszló külterületén és Földesen is kukoricatáblák égtek több hektáron. A tűzoltók nagy erőkkel vonultak a helyszínre.

Délután a 4-es főút melletti területen csaptak fel a lángok Hajdúszoboszló külterületén, a tűz lábon álló kukoricát is veszélyeztetett. Hajdúszoboszlóról a katasztrófavédelmi őrs tűzoltói és a debreceni hivatásosok vonultak a helyszínre, egy sugárral és kéziszerszámokkal oltották a tüzet, erőgépet is kértek a helyszínre.

Földesen egy tizenöt hektáros gabonatábla gyulladt ki

Foltokban égett egy tizenöt hektáros kukoricatábla Földesen a Sport utca végén, a fürdővel szemben. Rácz Máté, a hajdú-bihari katasztrófavédelmi igazgatóság megbízott szóvivője az MTI-nek elmondta: a gabonatüzet több város – Püspökladány, Debrecen, Berettyóújfalu és Szeghalom – tizenkilenc hivatásos tűzoltója három vízsugárral és kéziszerszámokkal próbálta megfékezni. Munkájukat három erőgép is segítette.

A tüzet többórás munka után körülhatárolták, majd megszüntették. Két egység és a megyei katasztrófavédelmi műveleti szolgálat még a helyszínen dolgozik.

Via MTI, Hajdú-Bihar Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság

Read previous post:
Egyre jobb a kapcsolat Magyarország és “Európa utolsó diktatúrája” között

Lengyel elnök: Népirtásnak kell minősíteni a katyni mészárlást

Close