Győzelmet arattak Szegeden a debreceni floorballosok

Első idegenbeli mérkőzésükre készültek a debreceni floorballosok: Szegeden lépett pályára a Duró-csapat. A korai kezdés miatt végül a debreceniek már Csongrád megye székhelyén töltötték a szombat estét, hogy semmi probléma ne legyen a találkozón. A debreceniek győzelmi esélyét növelte, hogy gyakorlatilag a teljes keret győzelemre éhesen várta a találkozót.

Az első harmadban a debreceniek akarata szerint alakult a mérkőzés, de ez még a gólokban nem mutatkozott meg. A cívisvárosiak zárt védekezésre és veszélyes kontrákra alapoztak, míg a két kapuvassal azért sikerült jelezni, hogy a debreceniek győzni érkeztek a Tisza-partjára.

A második játékrészben már a gólok sem maradtak el: alig telt el pár perc, amikor Nagy Máté szerzett labdát a szegediek térfelén, passzából pedig Pál Lóránt volt eredményes. A második gólra sem kellett sokat várni: Fábián Donát észlelte, hogy Végh Ádámot nagyon egyedül hagyták a kapu előtt, fiatal játékosunk közelről nem is hibázott. A szegediek azért nem adták könnyen magukat: egy helyezkedési hibát követően Keszthelyi Balázs révén szépítettek. A második játékrész folyamán váltottak a debreceni egyetemisták: feljebb tolták a védekezésüket, amelynek köszönhetően az ellenfél védőit többször is sikerült zavarba hozni és csak a szegediek kapusának köszönhető, hogy maradt a 2:1-es debreceni vezetés.

Fotó: Hadnagy Boróka
Fotó: Hadnagy Boróka

A záró harmad tartogatta a legtöbb fordulatot és izgalmat: a játékrész első percébe sajnos kicsit belealudtak a debreceniek és Papdi Attila révén egyenlített a szegedi csapat. A következő percek viszont Pál Lórántról szóltak: a beharangozónkban is megszólított DEAC játékos előbb gólpasszt adott Nagy Máténak, visszaszerezve a debreceni előnyt. A szegediek ekkor még ismételten megrázták magukat és Keszthelyi Balázs révén egalizáltak, de az imént is említett játékosunk óriási góllal vétette észre magát: bal szélről, jó tíz méterről lőtte ki kíméletlenül a hosszú felsőt. A folytatásban is lüktető párharcot láthatott a közönség: a szegediek próbáltak egyenlíteni, míg a debreceniek a győzelem bebiztosításáért küzdöttek. A szegediek emberelőnybe is kerültek, de gólt szerencsére mégis a debreceniek szereztek: ezúttal is Pál Lóránt köszönt be, mesterhármasával kétgólosra növelte a DEAC előnyét. A szegediek emberelőnyben még nem, viszont a kiegészülést követően ismét gólt szerzetek Papdi Attila révén, továbbra is nyílttá téve a mérkőzés kimenetelét. Ekkor viszont már kevesebb, mint öt perc volt hátra, és a DEAC-osok a saját kezükben tartották sorsukat. Az egyetemisták ismét visszább zártak, de kontrákkal igyekeztek veszélyt kelteni. Másfél perccel a vége előtt ki mást, mint Pál Lórántot állították meg szabálytalanul. A jogosan megítélt büntetőt Mokrai Ádám vágta be, kialakítva ezzel a 6:4-es debreceni győzelmet.

Megérdemelten szerezték meg a debreceniek első idegenbeli pontjaikat, hiszen végig tudatosan játszva, kezükben tartván a mérkőzést arattak fontos győzelmet Szegeden. Folytatás két hét múlva ismételten Debrecenben: október 3-án az SZPK látogat Debrecenbe. Érdekes mérkőzésre számíthatunk, hiszen két eddig 100%-os csapat néz majd farkasszemet egymással.

Duró Norbert:

Az eredménnyel természtesen elégedett vagyok, sőt a mutatott játékkal is nagyobb részben. Akadtak egyéni hibák és csapatszintű kihagyások is (rögzített szituáció), amelyeket az ellenfél góllal büntetett. Ezekből tanultak a srácok, reméljük legközelebb sikerül elkerülni ezeket a hibákat.

Nagy öröm számomra, hogy a mérkőzés közepén két sorcsere alatt sikerült teljesen megváltoztatni a taktikát és a felállást, amely eredményesnek bizonyult. A játék egyre jobb képet mutat, azonban még sok utasítást igényelnek a palánkon túlról a játékosok. Kiemelkedő teljesítményt nyújtott Pál Lóránt, aki többek között egy bődületes góllal vetette észre magát, valamint szélső elfutásai folyamatosan veszélyeztették az ellenfél kapuját. Továbbá kiemelendő Fábián Dániel játéka, aki ismét közel 100%-os védőmunkát végzett, s emellett a támadásokat is nagyban segítette. Jól vette fel a játék ritmusát a csereként beálló Hojcska Péter is. Természetesen nem ez a 3 ember nyerte meg a mérkőzést, a többi csendesen robotoló játékos is elismerést érdemel.

Szegedi FE – Debreceni EAC

4 : 6

  • Szeged, 40 néző
  • Vezette: Görög Tamás – Kővári Zoltán
  • A DEAC pontszerzői: Pál Lóránt (3+1), Nagy Máté (1+1), Mokrai Ádám (1+0), Végh Ádám (1+0), Fábián Donát (0+1), Lánczi András (0+1)
Read previous post:
A parlament megszavazta: a hadsereget bevetik a határon

Ha spórolni akarsz egy kicsit, szerdáig ne tankolj!

Close