Október végén bezárhatják a debreceni menekülttábort

Egyre sűrűbben kerül szóba, hogy Orbán Viktor bő egy hónapon belül teljesítheti májusban tett ígéretét, ami arról szólt, hogy felszámolja a Sámsoni úton található befogadóállomást. Természetesen ez nem véletlen, a feltételek – nagyon úgy tűnik – adottak, ráadásul a politikusok megnyilvánulásai is ezt a teóriát igazolják. A kérdés az, hogy hova szállítják a Debrecenben tartózkodó, menedékkérő migránsokat a tábor bezárása után.

A múlt hét csütörtöki Kormányinfo sajtótájékoztatón szóba került a befogadóállomások bezárása is. Lázár János egy újságírónak válaszolva elmondta, ha a határzár működik és rövidebbek a menekültügyi eljárások, akkor nincs szükség ekkora kapacitásra.

A debreceni tábor bezárásának most álltak elő a feltételei

– tette hozzá a Miniszterelnökséget vezető miniszter.

Herpergel Róbert, a Jobbik önkormányzati képviselője hétfőn, kora este a Debreceni Migráns Figyelő csoportba dobta be legújabb, még – a jelek szerint – közel sem biztos infóját:

HA szerencsénk lesz, ELKÉPZELHETŐ, hogy október végén bezár a tábor. Amiért éveken át minden törvényes eszközzel harcoltunk, az végre megvalósul, annak ellenére, hogy a Fidesz éveken keresztül nem vette figyelembe a választók akaratát, amit mi is közvetítettünk felé, de a körülmények végül rákényszerítették, hogy a debreceniek érdekében cselekedjen. A fejleményeket folyamatosan infózzuk.

Értesüléseink szerinte egyáltalán nem kacsa a hír, valóban tárgyalnak a debreceni tábor bezárásáról, ami – ha minden a tervek szerint alakul – október végén valósulhat meg.

Rutz Tamás, az Együtt Országos Politikai Tanácsának tagja belső információkra hivatkozva arról tájékoztatta lapunkat, hogy a táborban dolgozóknak hivatalosan bejelentették a tábor bezárását, méghozzá október 31-i dátummal. A debreceni politikus a Facebook-on is megszólalt az üggyel kapcsolatban:

A debreceni befogadó állomás bezárásával, nagyon sok debreceni polgár fogja elveszteni a munkáját és a magyar menekültügyi ellátórendszer fontos elemét kapcsolják ki. Ez elfogadhatatlan.

A 4024 információi szerint jelenleg körülbelül 270 migráns tartózkodik a debreceni befogadóállomáson.

Read previous post:
Fotó: Vass Attila Tamás/Debreceni képeslapok
Izgalmasnak ígérkezik a Kutatók éjszakája a Debreceni Egyetemen

Fotó: Hadnagy Boróka
Győzelmet arattak Szegeden a debreceni floorballosok

Close