“Most, hogy elmentek a menekültek, beszéljünk a debreceni hajléktalanokról!”

A debreceni közgyűlés mai ülésén rendeletileg tiltotta meg a hajléktalanoknak, hogy életvitelszerűen éljenek a belvárosban – derült ki a haon.hu élő közvetítéséből. Mivel Debrecenben kezd lecsengeni a menekülttéma, a helyi közvélemény következő fontos topikja a hajléktalanok helyzete lehet. A Demokratikus Koalíció debreceni szervezete már elő is vette a témát.

Varga Zoltán, a párt helyi elnöke már ma reggeli Facebook-posztjában is a menekültekkel hozta párhuzamba a debreceni hajléktalanokat. Mivel pár napja már nyílt titok, hogy október 31-én valószínűleg végleg bezárják a debreceni menekülttábort, Varga ezzel a finom átmenettel próbálta meg újratematizálni a hamarosan újra lecsituló debreceni közbeszédet:

Varga Zoltán a közgyűlésen is hevesen tiltakozott a hajléktalanok kitiltása ellen. Felszólalásában ugyanazokat a (kissé erőltetett) retorikai formulákat alkalmazta, mint a Facebook-posztban: jogi kerítésről és menekültté válásról beszélt, azonban a fideszes többséget és a közismerten rendszerető jobbikos képviselőket nem hatotta meg az érvelés, így a rendeletmódosítást elfogadták.

Mivel hamarosan jön a tél, várhatóan a következő hónapok egyik fő témája a hajléktalanok és a helyi ellátórendszer helyzete lesz Debrecenben. A városban működő éjjeli menedékhelyeken sokan túlzsúfoltságról és rossz körülményekről számoltak be korábban.

Read previous post:
Újabb rekord az egy nap alatt Magyarországra érkező migránsok számában

Életét vesztette egy kiskorú migráns a Csalagútnál

Close