15 éves a földkerekség legpofátlanabb zsákolása – VIDEÓVAL!

Tegnap volt tizenöt éve, hogy az amerikai Vince Carter a 2000-es sydneyi olimpián nemes egyszerűséggel átzsákolta ellenfelét az Egyesült Államok – Franciaország csoportmérkőzésen. A mozdulatsor idején én még csak 9 éves voltam, de ez a jelenet valószínűleg újabb tizenöt múlva is ugyanennyire király lesz!

Történt ugyanis, hogy a találkozó második félidejének negyedik percében az akkor 23 éves Carter 10 méterre a francia gyűrűtől lefülelt egy előre passzolt labdát, majd gondolt egyet, és a gallok centerét, Frederik Weist átugorva húzta be a gyűrűbe a játékszert. A közönség, a kommentátorok, de még a csapattársak, sőt maga az elkövető sem hitte el, ami történt.

Csak a gyűrűt figyeltem, Weisre szinte rá se néztem. Amikor elrugaszkodtam, azt hittem, elrontom, túl messziről indultam, és rövidre jövök ki. Ha megnézik a képeket, látják, hogy előredőlök a felsőtestemmel, amennyire csak tudok, mert azt hiszem, nem érem el a gyűrűt. De sikerült. A srácra alattam nem is gondoltam. Amikor landoltam, majdnem lecsaptam Kevin Garnettet, mert őt sem vettem észre. Fogalmam sem volt arról, hogy nézett ki, aztán az egyik csapattársam megmutatta az öltözőben. Hétszer néztem vissza a jelenetet. Ekkor esett le, mi történt

– emlékezett vissza Carter.

Az ominózus jelenet (eredeti francia kommentárral)

 

Mint látható, az igencsak bravúros zsákolás értékét tovább növeli, hogy a 198 centiméter magas Carter “áldozata” 218 centisre nőtt, így a csatárnak igencsak kiemelkedő atlétikai teljesítményt kellett elővarázsolni, hogy maga alá gyűrje hórihorgas ellenfelét.

A „sértett” egyébként így nyilatkozott az esetről:

Fogalmam sem volt, mi történik. Arra emlékszem csak, hogy Moustapha Sonko, a csapattársam üvölt a padon, mintha én zsákoltam volna egyet, és felemelte a kezét, mintha kosarat dobtunk volna. Ehhez képest engem zsákoltak át… Nagyszerű volt. De akkor is csak két pontot ért.

 

A mérkőzést egyébként az Egyesült Államok 106-94 arányban nyerte meg, később pedig az egész olimpián nem találtak legyőzőre, így Vince Carter a hihetetlen kosár és az örök netes dicsőség mellett még az olimpiai aranyat is hazavihette.

via Nemzeti Sport Online

Read previous post:
Debreceni életképek – 26. rész

Készül az okostükör, ami szól, ha baj van az egészségeddel

Close