Készül az okostükör, ami szól, ha baj van az egészségeddel

A “Wize Mirror” tudja, ha túl sokat ittál, vagy túl sokat ettél olyan italokból és ételekből, amelyekből nem kellett volna. Érzékeli, ha magas a koleszterinszinted, vagy ha közel állsz a cukorbetegséghez. Mindezt pedig anélkül tudja megállapítani, hogy vér-vagy vizeletmintát kéne adnod.

A tizenegy európai kutatócsoport fejlesztése alatt álló tükör nem olyan, amihez eddig hozzászoktál. A projekt mögött álló tudósok úgy gondolják, számos egészségügyi problémát meg tudnak állapítani azáltal, hogy megnézik az ember arcát. A tükör segítségével úgy tudod majd leellenőrizni az egészségügyi állapotodat, ahogy a külső megjelenésedet is.

Meg akarjuk adni az embereknek a lehetőséget, hogy ellenőrizni tudják magukat. Szeretnénk, ha változtatnának az életmódjukon, így tanácsokkal és információkkal látjuk el őket a diétáról, az alkoholfogyasztásról, a fizikai aktivitásról és a dohányzásról.

— mondta el Massimo Martinelli, a Semeoticons projekten dolgozó egyik mérnök.

Az üveg mögött úgynevezett multispektrális kamerák sorozatát helyezték el. Ezek közül az egyiket például arra tervezték, hogy a véráramlást, valamint az oxigénellátást figyelje. Egy másik UV fény segítségével vizsgálja a glikációs végtermékeket – anyagokat, amelyek összeköttetésben állnak a diabétesszel és egyéb betegségekkel is. A tükröt még egy “Wize Sniffer” nevű alkoholszondával is felszerelték.

A tükröt otthoni, edzőtermi és gyógyszertári használatra tervezik.

A hároméves fejlesztés most a második événél jár, döntés viszont még nem született a kész termék forgalmazásáról. Martinelli szerint a tükör képes lehet az önfejlesztésre, vagyis minél több embert diagnosztizál, annál tökéletesebbé válik.

Via Co.Exist

Read previous post:
Szemet vetett a szomszédasszonyra, majd a férjét megfenyegette fegyverrel egy körösszegapáti férfi

Nem lesz elég a kettes átlag, ha ingyen akarsz tanulni az egyetemen

Close