Szép napot, Debrecen!

Ma ünnepli a 80. születésnapját Jerry Lee Lewis, a rock n’ roll egyik utolsó hőse!

Jerry Lee Lewis (Ferriday, Louisiana, 1935. szeptember 29.) amerikai zongorista, énekes, dalszövegíró és zeneszerző. Beceneve a “Killer” (Gyilkos), melyet utánozhatatlanul egyedi zongorajátékával érdemelt ki. 1986-ban ünnepélyesen is elsőként került be aclevelandi Rock and Roll Hall of Fame büszkeségei közé, olyan rocklegendák mellett, mint Chuck Berry, James Brown, Ray Charles és Elvis Presley. 2004-ben a Rolling Stone Magazin 24. helyre rangsorolta az énekest a Minden Idők 100 Legnagyobb Művésze listán. 2003-ban, All Killer, No Filler: The Anthology című box set-jét a 242. helyre tették a Rolling Stone Minden Idők Legnagyobb 500 Albuma listán. Egyediségéhez őrült színpadi produkciója is hozzájárult, melyben gyakran táncolva játszott, a zongorára ugrott, vagy éppen felgyújtotta azt. (Wikipedia)

Így néz ki ma az öreg – forrás: Wikipedia

18 éve hunyt el Roy Lichtenstein amerikai festő

Roy Lichtenstein (New York, 1923. október 27. – New York, 1997. szeptember 29.) amerikai festő, pop-art művész, aki műveiben a reklámok és képregények stílusát használta fel. Alkotásaiból október 9-én kiállítás nyílik Budapesten, a Ludwig Múzeumban.

Kép: etsystatic.com

Ma erősen felhős, szeles keddünk lesz

Érdemes réteges, szélálló öltözetet felvenni. A maximum hőmérséklet 16 °C lesz.

Ma van Mihály napja

A Mihály héber eredetű bibliai férfinév, a Mikaél magyar formája. Jelentése: Ki olyan, mint az Isten? A név eredeti viselője az egyik arkangyal, akit Dániel próféta könyvében,Júdás apostol levelében és A jelenések könyvében említenek.

Árfolyam

arfolyam2
via napiarfolyam.hu

Ma van a kávé világnapja!

A kávézás világnapjának fogalma először Japánban bukkant fel, a 80-as évek elején. Azonban igazi hírneve az amerikaiaknak köszönhető, akik 2005-ben nemzeti ünneppé nyilvánították az eseményt. A kávé szeretete és a kávéfogyasztás évszázados tradíciója mellett az ünnep kávé kapcsolatépítő szerepére is felhívja a figyelmet.

1965. szeptember 29.

Meghirdetik a „Brezsnyev-doktrinát”, mely a szocialista országokat a Szovjetunió érdekkörébe rendeli. A doktrína a Szovjetunió egyik külpolitikai alapelve, illetve geopolitikai elmélete volt, mely a szovjet szövetségi rendszer egyben tartása érdekében a szocialista országok szuverenitásának határait jelölte ki. A Szovjetunió külpolitikai gyakorlatának részét képezte az 1960-as évektől az 1980-as évek végéig.

Kép: origo.hu

 

Read previous post:
A debreceni Tescóban kóstolgatták a szeszt, lebuktak

Szijjártó: a szíriai konfliktus rendezése nélkül nem lehet megoldani az európai bevándorlási válságot

Close