Amerika aggódik a magyar romákért

Robert Berschinski, az USA külügyminisztériumának emberi jogokkal foglalkozó csoportfőnöke és Colleen Bell, az Egyesült Államok magyarországi nagykövete a miskolci számozott házaknál tartottak sajtótájékoztatót.

Ez az a környék, ahonnan Miskolc fideszes önkormányzat jogsértő módon igyekszik kitenni a helyi a romákat, legalábbis ezt állapította meg az Egyenlő Bánásmód Hatóság a Nemzeti és Etnikai Kisebbségi Jogvédő Iroda beadványa alapján. Ezeknél a házaknál mondta azt Berschinski, hogy John Kerry külügyminiszternek és az Egyesült Államoknak aggályai vannak azzal kapcsolatban, ahogyan az itteni közösséggel bánnak.

Az amerikai diplomaták rendőri felvezetéssel, valamint helybeli lakókkal és a cigány önkormányzat képviselőivel járták be a környéket. A helyiek arra panaszkodtak, hogy a város kétszeresére emelte a lakbérüket, amit képtelenek kifizetni. Később a miskolci vezetőkkel találkoztak az amerikaiak, erről azt írta Berschinski, hogy arra kérte őket, tartsák be a romákkal szembeni diszkrimináció tilalmát.

Via

Read previous post:
Király Viktor tényleg sztárrá válhat az amerikai Voice-ban

Egyre több helyen lehet szelektíven gyűjteni a hulladékot Debrecenben

Close