A Jobbik kevesebbet adna a menekülteknek

A Jobbik havi 22-23 ezer forintban maximálná azt az összeget, amelyet havonta fordít egy migránsra az állam.

Z. Kárpát Dániel, az ellenzéki párt országgyűlési képviselője csütörtökön Budapesten tartott sajtótájékoztatóján elmondta:

jelenleg egy migránsra átlagosan naponta 4300 forintot költ az állam, vagyis kétszer annyit, mint például a magyar álláskeresők támogatására.

A Jobbik ezt elfogadhatatlannak tartja és azt szeretné elérni, hogy a migránsokra szánt kiadásokat a foglalkoztatást helyettesítő támogatás összegében maximálják, ami a mindenkori legkisebb öregségi nyugdíj 80 százaléka, jelenleg 22-23 ezer forint – fejtette ki Z. Kárpát Dániel.

Jelenleg 129 000 Ft jut egy migránsra egy hónapban. Ha ez a Jobbik által kívánt 22-23 ezer forintra redukálódna, akkor a napi 4300 Ft helyett kb 730 forint jutna egy főre.

Az ellenzéki politikus emellett ismételten kijelentette, hogy pártja zéró toleranciát hirdetne a migrációs kérdésben, vagyis egyetlen migránsnak sem engednék, hogy Magyarországra vissza-, illetve letelepítsék. Z. Kárpát Dániel ezzel összefüggésben felszólította a kormányoldalt, hogy azonnal nyilatkozzon, elfogadná-e a migránsok kvóták szerinti európai szétosztását, valamint miként cselekedne, ha Németország több tízezer migránst toloncolna vissza Magyarországra.

via MTI

Read previous post:
Belecsúszott egy daru a Hortobágy folyóba

Már majdnem azt hittem, hogy lesz konzervatív újságírás Magyarországon

Close