A nap sporteseménye: tűzoltók országos lépcsőfutó bajnoksága

Ma tartották a tűzoltók országos lépcsőfutó bajnokságát. A rajthoz álló tűzoltóknak teljes felszerelésben kellett teljesítenie a huszonkét emeletes versenytávot.

MTI Fotó: Lakatos Péter
MTI Fotó: Lakatos Péter

A katasztrófavédelem minden évben megrendezi a Lépcsőfutó Országos Bajnokságot. A versennyel a szervezők egyik célja az, hogy a civilek is láthassák és megérthessék, hogy a speciális tűzoltói beavatkozások során milyen hihetetlen fizikai igénybevételnek vannak kitéve a tűzoltók. A másik céljuk az, hogy ezt az igénybevételt versenyszerű keretek közötti mérjék fel.

A tűzoltóknak a budapesti Semmelweis Egyetem Nagyvárad téri Elméleti Tömbjének lépcsőin kellett felszaladniuk a legfelső szintre, védőruhában, teljes felszerelésben, légzőkészülékkel.

MTI Fotó: Lakatos Péter
MTI Fotó: Lakatos Péter

A verseny népszerűnek számít, az ország minden részéről érkeznek tűzoltók a bajnokságra. Rendszereint több mint száz versenyző szokott indulni, közel harminc kilogrammos felszerelésben. “A korábbi évek tapasztalata alapján a nyertes 3 percen belül teljesíti a 461 lépcsőfokot” – írja a Semmelweis.hu.

Pillanatképek a tavalyi lépcsőfutó versenyről:

MTI alapján

Read previous post:
A debreceni extrém sport: szabálytalan gyalogos átkelés

A Debreceni Egyetem egy madár szemszögéből

Close